Návrat do Watersbridge přehled
James Scott
V zimě roku 1897 se porodní bába Elspeth Howellová vrací domů na odlehlou farmu. Místo přivítání však nachází brutálně zavražděného manžela a své čtyři děti. Jediným přeživším je dvanáctiletý Caleb, který kromě rodné farmy nic jiného nezná. Matka a syn se rozhodnou rodinu pomstít a vydají se zamrzlou divočinou po stopách vrahů do městečka u jezera Erie. Zatímco Caleb odhaluje děsivou pravdu o své rodině, Elspeth musí čelit dávným tajemstvím.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2019 , XYZ (ČR)Originální název:
Return to Watersbridge, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat do Watersbridge. Přihlašte se a napište ho.
No, jsem ráda, že mám dočteno. Stává se, že knihu odložím, tuto jsem se dočetla, ale musím říct pravdu – nelíbila se mi. Nedá se nic dělat. Mám ráda knihy, které jsou formou vyprávění, což zde bylo, ale děj není nic moc, prostě mě to nezaujalo. Samozřejmě toho, kdo hledá temný, syrový příběh plný smutných osudů, bude možná spokojen. Ne, že bych právě tyto příběhy už kdysi nečetla, ale tady to prostě nestačilo na pořádné zaujmutí. Budete muset posoudit sami.
2,5 hvězdiček
po záplavě úvodních samoúčelných brutalit a nechutností jsem román málem odložila, pak jsem pokračovala už s vynecháváním násilných pasáží. středová pasáž v městečku a ledárně byla docela zajímavá, konec mi ale přišel podivný a nějak do ztracena.
kniha obsahuje tolik postav bez lidských citů, až to trhá oči. autor se možná nechal až moc inspirovat Cormacem McC. k síle McCarthyových knih má ale tato přehlídka beznaděje daleko.
Knižní novinky (37. týden)
08.09.2019
Kniha Návrat do Watersbridge v seznamech
Kniha se čte dobře, ale úplně mě nenadchla. Od konce jsem čekala víc a některé postavy nebyli dotažené.