Návrat domů přehled

Návrat domů
https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63922/bmid_navrat-domu-FYb-63922.PNG 5 51 51

Judith Dunbarová se nikdy netěšila bezpečí opravdového rodinného života – postihl ji stejný osud jako mnoho dalších v době, kdy Británie byla koloniální mocností. Narodila se a žila na Cejlonu, kde otec pracoval u lodní společnosti. Pak odjela s maminkou zpět do Anglie, ale když se její matka vrací s její mladší sestrou na Cejlon, Judith zůstává v internátní škole v Cornwallu. Ne že by tu byla nešťastná – jen je čas od času osamělá. Proto s vděkem přijímá pozvání své nové kamarádky Loveday, aby strávila víkend s její rodinou v Nancherrow v jejich sídle. Velmi záhy zde Judtih nalézá domov, o jakém vždy snila, i svou první lásku. Idylické časy však začínají pomalu mizet v počínající vřavě druhé světové války.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub

Coming home, 1995

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat domů. Přihlašte se a napište ho.

evask
18.02.2025

Když se přeskakují popisy, čímž se čtení aspoň trochu zkrátí, tak je to pěkná oddechová kniha. (A pořád ještě dlouhá až až).

AlenaF
04.10.2022 5 z 5

Tak jsem se po pěti letech opět vrátila k této knize. Skvělé čtení, nenáročné, oddechové, a hlavně se šťastným koncem.

m_martina
24.05.2020 5 z 5

Před lety jsem si knihy vybírala podle toho, kolik mají stránek. A čím jich měla kniha víc, tím lépe. Z toho důvodu jsem si přečetla i tuto. A ještě po letech si dobře vzpomínám, že kniha byla krásná a já jsem ji nedokázala přestat číst.

Zfilmováno

Návrat domů (1998)

Kniha Návrat domů v seznamech

v Mé knihovně51x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Rosamunde Pilcher
anglická, 1924 - 2019