Opona se zatahuje přehled
Vojtěch Mašek , Ondřej Kavalír
Návrat Krále Šumavy série
< 3. díl
Přichází další zima a ztráty na obou stranách se sčítají. Král Šumavy tvrdě platí za svou pověst nepolapitelného agenta-chodce a okolo kapitána Fišera se začíná stahovat síť podezřívání a strachu. Vrcholící stalinismus drtí Československo a jeho ozvuky doléhají i do bavorského příhraničí. Závěrečný díl komiksové trilogie inspirované románovým bestsellerem Davida Jana Žáka „Návrat Krále Šumavy“ směřuje k velkému špionážnímu finále, které nás tentokrát zavede do noirového světa poválečných velkoměst. Otázkou zůstává, kdo z nesmiřitelného souboje dvou mužů ve službách znepřátelených zpravodajských služeb vyjde jako vítěz. Minulost vrhá dlouhé stíny a cena za přežití je vysoká. Inspirováno skutečnými událostmi.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Opona se zatahuje. Přihlašte se a napište ho.
Povedený závěr této krátké série. Napínavý děj odehrávající se na obou stranách hranice. Kladně hodnotím i osobní příběhy obou hlavních hrdinů dotvářející stísněnou atmosféru tehdejší doby. Díky tomu, že tentokráte se vše točí kolem dvou postav, tak jsme neměl porblém jako v minulých dílech s rozpoznáváním jednotlivých postav.
Návrat krále Šumavy 3: Opona se zatahuje
18.12.2020
Knižní novinky (50. týden)
06.12.2020
Kniha Opona se zatahuje v seznamech
agenti, agentky špionáž zpravodajské služby, rozvědka studená válka poválečná doba podle skutečných událostí
Solidní zakončení, i na tu kresbu se dalo zvyknout, i když občas bylo třeba hodně pátrat, která postava to je.