Návrat z minulosti přehled
Martina Kolísková
Barvitá fantazie začíná odjezdem rodičů třináctiletého Michala do Indie. Michal proto musí strávit několik měsíců u babičky na venkově. Náhodně objeví záhadnou planinu v lese, na které ho svírají nevysvětlitelné pocity strachu. Vypátrá, že na tomto tajuplném místě před 100 lety , v době 1. světové války, záhadně zmizela talentovaná desetiletá dívka s rozštěpem. Michal se svojí kamarádkou Pájou planinu prozkoumávají a náhodně zjistí, že se tamními abnormálními jevy bezúspěšně zabývali i vědci. Podaří se Michalovi a Páje rozluštit záhadu tohoto místa a otevřít dveře času?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat z minulosti. Přihlašte se a napište ho.
Kniha je určena mládeži, takže úplně jiné věkové skupině, než jsem já.
Knihu jsem si původně koupila pouze, abych podpořila autorku v její tvorbě a hlavně záměru vydat knihu, která pomůže dětem s rozštěpem.
Nelituji ovšem této koupě a jsem ráda, že jsem si knihu mohla přečíst. Námět je velmi zajímavý a dobře propracovaný. Dětští hrdinové jsou normální a jejich chování uvěřitelné (i když jejich znalosti by se mi hodily). Nádech fantasy i historie mám v příbězích ráda, takže se mi autorka trefila do vkusu.
Za zmínku určitě stojí i velmi hezké ilustrace, které vyprávění doplňují.
Kniha Návrat z minulosti v seznamech
Knihu už mám rok doma a teprve teď jsem se k ní dostala. Titul je úžasný a kdo má rád příběhy o dětech s trochou fantasy, určitě bude nadšený. Čtení jsem si užívala a bojovala jsem s tím, abych se nepodívala na závěr knihy. Dětem jsem moc fandila. Doporučuji ke čtení malým i dospělým čtenářům.