Návrat zmizelého přehled

Návrat zmizelého
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495232/bmid_navrat-zmizeleho-605-495232.jpg 4 29 29

Je rok 1919. Na bojištích severní Francie utichla děla první světové války a zvláštní vojenské oddíly nyní čelí nelehkému úkolu: nalézt a pohřbít své mrtvé. Kapitán Mackenzie sice válku přežil, ale svědomí mu brání vrátit se domů. Cítí povinnost dopřát svým padlým spolubojovníkům důstojný pohřeb. Mezi mnoha pohřešovanými je i Edward Haslam, snoubenec Amy Vanneckové, která se nehodlá smířit s nejistotou a vydává se do ponurého labyrintu zákopů, bunkrů a ostnatého drátu s cílem najít svého milého – nebo jeho tělo. Pátrání po zmizelých však nabere nečekaný spád, když Mackenzieho muži učiní v troskách německého opevnění děsivý nález. Z hloubi minulosti začíná na povrch prosakovat temná pravda a Mackenzie i Amy jsou zataženi do pátrání člověku, jehož nelidská krutost nezná hranic.... celý text

Válečné Thrillery Historie
Vydáno: , Vendeta

Two Storm Wood, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat zmizelého. Přihlašte se a napište ho.

endyelis
17.10.2024 5 z 5

Nevěděla jsem co od této knížky očekávat, ale opravdu tleskám. Asi jsem nikdy nečetla podobnou knihu, která by se odehrávala v tomto období a na takovém místě. Často jsem četla dlouho do noci, protože to napětí a dychtění po nových faktech mi prostě nedalo spát.
Myslím, že by si kniha celkově zasloužila více hvězdiček, než na kolik je zde hodnocena

RaDaR26
08.10.2024 3 z 5

Nejlepší na knize je zasazení příběhu do první světové války. Kniha se dobře čte, místy je strhující a děsivá, ale od závěru jsem čekal trochu víc...

Kaduri
19.08.2024 4 z 5

Historická detektívka odohrávajúca sa na bojiskách po ukončení 1. svetovej vojny. To tu ešte nebolo.
Amy Vannecková prichádza v marci 1919 do severného Francúzska. Je odhodlaná vypátrať svojho zmiznutého snúbenca, živého či mŕtveho. Netuší, že zlo sa stále skrýva v zákopoch...
Zvláštny román. Časové obdobie a zvolená téma mi vyslovene sadli. Knižka je pútavá a bola som naozaj zvedavá na jej vyústenie.
Zápasila som však s nejednoznačnosťou hlavných hrdinov a občas zmätočným dejom. Akoby som nevedela knižku správne uchopiť.
Uspokojivý záver dojem z knižky značne vylepšil a kľudne ju odporučím ďalej.

"Rhodes říká, že válka je jenom začátek. Obyčejný voják nebojuje za to, co dosud měl – což bylo zatraceně málo –, ale za nový začátek, kdy moc nebude předávána z otce na syna jako rodinné dědictví. Musíme vytvořit nový začátek, jinak vítězství nemá smysl, jinak to nebude vítězství. Nevím, jak bude tenhle nový svět vypadat, jak ho dosáhneme nebo jak bude fungovat, ale věřím Rhodesovi, když říká, že brzy nastane.
Ať se stane, co se stane, nemůžeme se vrátit, odkud jsme přišli. Nemůžeme vymazat, co jsme viděli, co jsme učinili. My ne. Už nikdy nebudeme dětmi, bezmocnými, poddajnými a bez viny."

Vládce džinů, Spálené mosty a další knižní novinky (33. týden)

14.08.2022

Kniha Návrat zmizelého v seznamech