Navždy tátovo děvče přehled

Navždy tátovo děvče
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409501/mid_navzdy-tatovo-devce-5Hm-409501.jpeg 4 13 13

Povězte mi o svém otci. Jak byste jako dospělá dcera odpověděla na tuto výzvu? Jsem si jist, že tato otázka ve vás vyvolá mnoho myšlenek a pocitů. Mnohé mohou být příjemné, jiné nikoli. Ať se vám to líbí nebo ne, váš otec má na vás trvalý vliv. Ať již vám byl blízký nebo vzdálený, fyzicky přítomný či nepřítomný, chladný nebo vřelý a projevoval vám svou lásku či vás zneužíval, váš otec na vás zanechal svůj otisk. A váš život ovlivňuje dosud – pravděpodobně víc, než si uvědomujete.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Návrat domů

Always Daddy´s Girl, 1989

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Navždy tátovo děvče. Přihlašte se a napište ho.

Staňule48
24.10.2020 5 z 5

Velmi dobrá, pravdivá a poučná kniha.

lilienn
26.03.2020 5 z 5

Doporučuji knihu vlastně všem ženám. Rozebírá všechny možné druhy vztahů mezi otci s dcerami, od těch idylických a dobrých, přes ty horší, až k těm hrůzným, a nalézá řešení, jak se vyrovnat s tím, co se stalo, nebo stát mělo a nestalo. Léčí rány skrz poznání okolností dřívějších a snaží se najít cestu ke zdravějším vztahům. Já toho moc od knihy nečekala a jsem mile překvapena. Už jsem návod na zlepšení použila :)

DádazPrahy
18.12.2019 5 z 5

Velmi poučná kniha, která umožní mnohé v životě pochopit.
Doporučila bych ji jako povinnou četbu pro všechny otce, aby si uvědomili, jakou obrovskou moc mají ve svých rukou - svým přístupem a chováním ke své dceři budˇmohou dát dceři do života největší dar nebo naopak jí život i dost zkomplikovat.
Také doporučuji tuto knihu všem dcerám, zejména těm, kteří neměly/nemají to štěstí prožít se svým otcem hluboký a láskyplný vztah.
Z knížky jsem si udělala stručné výpisky - pokud by to někoho zajímalo, ráda pošlu e-mailem.
Jako jedinou zápornou stránku této knihy vidím nepříliš povedený překlad z angličtiny ( vydání u nakl. Návrat domů, rok 1998), např. věta " (Otec) může chtít, aby ho dcera viděla jako většího než život" - obrat "larger than life" obrazně znamená v angličtině "velký, nesmírný, obrovský", aj.

Kniha Navždy tátovo děvče v seznamech