Ne-místné místo člověka: Giovanni Pico della Mirandola, Blaise Pascal, Søren Kierkegaard, Max Picard přehled

nehodnoceno
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544127/bmid_ne-mistne-misto-cloveka-giovanni-pico-della-mirandola-b.jpg 0 0 0

Studie sleduje téma postavení člověka a z něj plynoucí nárok na vedení svého života skrze výkon volby z možností, jak být. V názvu zaznívá, že postavení člověka nemá povahu nějakého předem určeného pevného místa. Člověk vedením svého života své místo spoluurčuje a nachází. Tato práce propojuje související filosofémata a jejich vypracování u Giovanniho Pika z Mirandoly, Blaise Pascala, Sørena Kierkegaarda a Maxe Picarda.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ne-místné místo člověka: Giovanni Pico della Mirandola, Blaise Pascal, Søren Kierkegaard, Max Picard. Přihlašte se a napište ho.

Zatím zde není žádný komentář.

Kniha Ne-místné místo člověka: Giovanni Pico della Mirandola, Blaise Pascal, Søren Kierkegaard, Max Picard v seznamech

filozofie filozofická antropologie česká filozofie Søren Kierkegaard, 1813–1855

Autorovy knížky

Alexandra Brocková
česká, 1997
2024  %Ne-místné místo člověka: Giovanni Pico della Mirandola, Blaise Pascal, Søren Kierkegaard, Max Picard