Nebeskí jazdci přehled
Filip Jánský (p)
Román o osudoch československých vojenských letcov v Británii v dobe druhej svetovej vojny. Autor, palubný strelec československého letectva, v ňom zachytil vlastné zážitky z bojov. K úspechu knihy prispelo aj jej slávne filmové spracovanie (1968). Otázka postojov československých vojakov na západnom fronte, v povojnovom období neprávom odsudzovaných a často i politicky prenasledovaných, je tu riešená jednoznačne: prioritou bol boj proti fašizmu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebeskí jazdci. Přihlašte se a napište ho.
Druhá světová válka, Anglie, bojová letka.
Nebeští jezdci - smutná kniha o skutečnostech té doby, o vlastenectví, o druhé světové válce a československých vojenských letcích.
Strašně nerada čtu tento druh knih, je mi z nich hrozně smutno, smutno z té doby, smutno z osudů těch co bojovali za všechny, ale je potřeba si nejen tuto dobu, ale i hrdiny této doby připomínat.
Žije mezi náma i dnes spousta tyranů a bláznů co chtějí za každou cenu všechno ovládat, vlastnit, chtějí ubližovat, chtějí válčit..., bohužel historie se může kdykoliv opakovat.
Perfektně napsaná, velmi čtivá kniha podle skutečnosti.
Boľavá duša!
Krásna, zároveň však veľmi smutná kniha, ktorej dej sa odohráva počas 2. svetovej vojny. Rozpráva príbeh o československých vojnových letcov vo Veľkej Británii. Autor románu, vlastným menom Richard Husmann, sám pôsobil ako palubný strelec v 311. československej letke, takže vlastne písal priamo z kuchyne. Román plný priateľstva, tragédie, smútku, utrpenia, nenaplnenej lásky a duševnej ujmy. Dá sa vôbec vyliečiť duša? Mnohí, aj napriek neľahkej situácii a okolnostiam, neprestali byť ľuďmi...
Počúval som audioknihu, veľmi silný zážitok - klobúk dole, pán Husmann!
Kniha Nebeskí jazdci v seznamech
druhá světová válka (1939–1945) zfilmováno války RAF - britské Královské vojenské letectvo vojenští letci českoslovenští letci čeští vojáci ve 2. světové válceAutorovy další knížky
1990 | Nebeští jezdci |
1982 | Pevnost v poušti |
2007 | Vzpomínky nebeského jezdce |
1985 | Zkouška důvěry |
1970 | Hrušňová alej |
Co dodat. Naprosto strhující příběh psaný skutečným účastníkem bojů Richardem Husmannem... Díky za vše a čest Vaší vzpomínce