Nebezpečí moci v pomáhajících profesích přehled
Adolf Guggenbühl-Craig
Zkušený praktik na poli psychoterapie a poradenství se zamýšlí nad stinnými aspekty pomáhajících profesí, především nad tématem moci. Zabývá se především motivací, která vede člověka k tomu, aby vykonával obtížnou pomáhající profesi, jeho pozornost je zaměřena také na nevyvážený vztah mezi pomáhajícím a klientem, jenž může být pro pomáhajícího úskalím, a na další rizika, která v sobě pomáhající profese skrývají. Uvažuje rovněž nad preventivními opatřeními, jakými jsou pro člověka v pomáhající profesi vlastní sebezkušenost, supervize nebo užitečnost obyčejných vyrovnaných vztahů, které člověka sesadí z jeho vyvýšené pomáhající pozice. Kniha zaujme zájemce o psychologii, psychoterapii a tematiku pomáhajících profesí.... celý text
Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2007 , PortálOriginální název:
Macht als Gefahr beim Helfer, 1983
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebezpečí moci v pomáhajících profesích. Přihlašte se a napište ho.
Od knihy jsem čekal trochu hlubší pohled na danou věc. Autor se zaměřil hlavně na pohled z hlediska Jungovy psychologie a jeho analýzy. Dle mého tohle výborné téma mohl pojmout z více pohledů. Bylo by to určitě zajímavější.
Kniha Nebezpečí moci v pomáhajících profesích v seznamech
psychoterapie moc lékař a pacient mezilidské vztahy pomáhající profese
2007 | Nebezpečí moci v pomáhajících profesích |
2001 | Manželství je mrtvé, ať žije manželství |
Úzce vymezené téma nahlédnuté z úhlů několika pomáhajících profesí. Text obsahuje návod a současně výzvu - najděte si své vlastní stíny moci ve své vlastní profesi, uvědomte si je a pohlídejte.