Nečakané dedičstvo / Doktor Ox přehled

Nečakané dedičstvo / Doktor Ox
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143383/doktor-ox-143383.jpg 4 29 29

Dva romány J. Verna ve slovenštině. Nečakané dedičstvo vyšlo česky pod názvem Ocelové město.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladé letá

Les 500 millions de la Bégum / Une Fantaisie du docteur Ox

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nečakané dedičstvo / Doktor Ox. Přihlašte se a napište ho.

Majto
10.10.2024 3 z 5

Ako prispievatelia predo mnou, ani ja nevrním blahom a neburácam nadšením nad týmito výtvormi. Možno pred 40imi rokmi by som tvrdil iné, no vtedy som mal oveľa nabitejší poradovník ako dnes a na túto knihu nedošlo. Stále však verím, že niektorá ďalšia z kníh J. Verna vo mne prebudí to fantazírujúce chlapča.

former3980
12.09.2022 2 z 5

KALIFORNIA/BELGICKO. Za mňa jedna z tých slabších Julesových kníh. Prvá poviedka, ktorú poznáme u nás ako "Oceľové mesto". Možno pod dojmom filmu sa mi to zdalo odfláknuté ako z rýchlika. Jules dokázal opísať v iných knihách (napr. Tajomný ostrov) každý kamienok na ceste, ale toto akoby písal expresne. Hoci nepopieram, že to malo aj zaujímavé pasáže. Ale max 60 percent. Druhá poviedka - Doktor Ox - čistá nuda. Hádžem ju do jedného koša so Zeleným lúčom, zatiaľ najslabšie z jeho diel. Možno to bolo opisom nudných činností obyvateľov spomaleného a ospalého mesta, ktorých sa rozhodol trochou kyslíka prebudiť k aktívnejšiemu životu tajomný Ox s pomocníkom Xygénom - úžasné spojenie názvu kyslíka dvomi menami, čo ma jediné prebudilo, inak som pri tom skoro zaspal... Raz bohate stačilo - 30 percent.

Eeper242
01.07.2022 5 z 5

Nečakané dedičstvo bol lepší príbeh ako doktor Ox, ale aj tak to stále nie je najhoršie. Je to super kniha a určite ju doporučujem, hlavne tým, čo majú radi spisovateľa J. Verna :)

Kniha Nečakané dedičstvo / Doktor Ox v seznamech