Nech sneží: Tri uzimené ľúbostné príbehy přehled
John Green , Lauren Myracle , Maureen Johnson
Na Štedrý večer sa na mestečko Gracetown zosype bohatá snehová nádielka. Zasnežená vianočná krajina je síce hotová idylka, ale všetko s mierou. Pre nezjazdné cesty a metrové záveje kolabuje doprava a kalamita je na svete. Trom mladým ľuďom a ich priateľom v okamihu prekazí sviatočné plány a zdá sa, že ich čaká najhoršia noc v živote. Veď kto by chcel namiesto rozbaľovania darčekov uviaznuť vo vlaku bez elektriny, riskovať život kvôli štrnástim upišťaným roztlieskavačkám či zháňať miniprasiatko v skolabovanom meste? Iba ak by sa katastrofa zmenila na skutočné čaro Vianoc... Dojímavé, zábavné, čarovné – tri skvelé príbehy od trojice najpredávanejších autorov pre mládež!... celý text
Literatura světová Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Yoli (SK)Originální název:
Let It Snow: Three Holiday Romances, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nech sneží: Tri uzimené ľúbostné príbehy. Přihlašte se a napište ho.
Super vánoční knížka. Zamilovala jsem si Jubilee, Stuarta, Vévodu, Tobina, Jeda, pana Alobaláka, Keuna a všechny blbštajny ( kdo četl chápe). Nejlepší byla pro mě druhá povidka, a je vlastně úžasné jak se všechny spojí a prolínají jen vidíte Gracetown a waflehouse jinýma očima. Jak říkám kniha úžasná, ale pak jsem viděla film a najednou je ze Stuarta slavná černošská hvězda, Jubilee se jmenuje Julia, Vévoda má blond vlasy na místo černých kudrlin, JP ani není ve filmu, Dorii a
Tegan jsou jedna postava a Alobalák je žena. Doporučuji buď číst knihu nebo koukat na film rozhodně ne obojí, protože vás to pěkně naštve jak někdo může udělat takovou slataninu že tři krásných povídek?!
Tuhle knihu už jsem měla na wishlistu dlouho a až nedávno jsem se k ní teprve dostala. Očekávala jsem nějakou vánoční oddechovku o teenagerech, ale že bude tak naivní, místy nudný ( měla jsem pocit že čtu vlastně o ničem ). V knize byli 3 povídky Zasněžený expres, Vánoční zázrak a Archanděl prasátko. Když bych rozebrala všechny tři, tak první se mi líbila nejvíce i když si myslím, že by mohla nabídnout ještě více. Druhá mě dost zklamala, protože byla od autora, kterého mám ráda a vlastně byla i největším lákadlem pro mě na tuto knihu. Poslední mě bavila více než od Johna Greena, ale nic extra to taky nebylo. Sečteno, podtrženo, tato kniha je krásná svým obalem, ale uvnitř to za mě bylo nic moc.
Knižní novinky (49. týden)
01.12.2019
50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)
17.01.2017
10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (prosinec)
15.12.2016
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Nech sneží: Tri uzimené ľúbostné príbehy v seznamech
v Přečtených | 3 107x |
Vánoce láska zfilmováno americká literatura sníh, vločky zima vánoční příběhy pro dospívající mládež (young adult) sněhová bouře
Část díla
- Archanděl prasátek 2008
- Vánoční zázrak 2008
- Zasněžený express 2008
Upřímně vyhledáno kvůli mému oblíbenci Johnovi, ale nakonec se přiznám, že mě úplně nejvíc uchvátila první povídka, jako asi všechny tady. To nebude náhoda, je to prostě skvělé praštěné vyprávění, nakonec zábavné i dojemné. Stylově mi to evokuje sérii Green valley a moc se mi líbí, jak jsou tam postavy provázané.
Pro autory muselo být vzrůšo tohle společně vytvořit a myslím, že se opravdu zadařilo. Skoro to vyšlo a nechala jsem si to na Vánoce, hups :D :)