Nechci do školky! - Mimo domov přehled
Alberto Pellai , Barbara Tamborini
Nechci do školky je půvabným průvodcem a pomocníkem pro rodiče v období, kdy se má jejich ratolest stát součástí dětského kolektivu a zažít jedno z prvních odloučení od rodičů.Ne vždy je to jednoduché, a proto je třeba na tento okamžik připravit nejen dítě. Existují metody a triky, které tento zlom dokáží usnadnit rodičům i jejich potomkům, a právě jich je kniha Nechci do školky plná. Půvabné ilustrace a veselé básničky ukáží školkou povinnému, že se není čeho bát, protože čas strávený s kamarády a hodnými učitelkami může být skvělý. Závěr knihy je více určený pro rodiče, jelikož ti zde najdou rady, jak nástup do školky svému potomkovi ještě více zpříjemnit.... celý text
Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
Non voglio andare a scuola - Lontani da casa
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nechci do školky! - Mimo domov. Přihlašte se a napište ho.
Nelíbí se mi rada, že rodiče mají na vyzvání učitelky odejít ráno domů, přestože dítě ještě nepřestalo plakat. A chybí mi rada, aby rodiče zůstali s dítětem ve školce jako pozorovatelé, dokud to dítě potřebuje. Nebo aby jej na školku připravili. Aby předali dítěti kontrolu nad procesem separace. Aby se dítěte zeptali, jak to potřebuje, aby probíhal dialog (ideálně tedy i s učiteli). Kapku nerespektující je podle mě i text knihy určený dětem: bagatelizace obav.
Kniha Nechci do školky! - Mimo domov v seznamech
Krásná básnička s nádhernými ilustracemi.
Sama jsem se ale zalekla toho, jak to malé dítě vidí školku. Otázkou je, jestli je to vhodné dítěti číst, aby se nevyděsilo. Možná naopak v tom najde své vlastní pocity.
Nic moc extra rady pro rodiče.
Čekala jsem víc.