Něco cirkusového přehled

Něco cirkusového
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243978/mid_neco-cirkusoveho-243978.jpg 4 16 16

Něco cirkusového. Něco lidského a něco velmi zvířecího. Něco, z čeho jde strach, něco, co nutně potřebujeme k životu. Něco směšného, něco dojemného, něco směšně dojemného. Něco velmi tíživého a něco, co by mohlo povznášet. Něco dospělého, něco dětského a něco dětsky dospělého. Něco plného nevšední lásky a něco plného strachu ze všednosti. Povídkový soubor básníka a prozaika Viktora Špačka Něco cirkusového.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Něco cirkusového. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (7)

Rade
14.09.2023 4 z 5

Vztahy, vztahy. Krátké výseky ze života, manželské konverzace, děti versus rodiče, mladí versus staří, smutek ze života, radost ze života, zklamání ze života, ztracení se v životě, naděje...
Dost nevídané povídky, některé jen na stránku, některé na tři, některé na třináct, pro mě určitě překvapení. Není to moc pohodové čtení, na dovolenou nevozte, jako já... Ale zaujme, chytí, doporučuji určitě.
Nejvíc asi zaujaly: Za takových dopolední, Stroj, Identita, Predikce, Dveře, Cíl.
Čtyři plus.
*
"Proud vzduchu je přerušovaný, panák tedy nestojí strnule, ale kýve se, vrávorá, potácí, občas se prohne v pase, někdy se celá jeho vrchní polovina vyprázdní a splaskne... Původně měl zřejmě působit veselým dojmem, ovšem jeho zoufalé zmítání vypadá spíš jako umělecké znázornění psychiky člověka stiženého maniodepresivní psychózou a na nájemníky okolních domů působilo tak tísnivě, že byl panák zezačátku velmi ohrožen. Nakonec ovšem žlutomodrá obluda všechny ty petice ve zdraví přežila, stojí na svém místě, vesele si šustí ve větru a - například teď - nahlíží muži do pokoje."
(povídka Něco cirkusového)

petrarka72
09.08.2023 5 z 5

Veliká radost! A hluboký pocit úzkosti... Jazykově skvělé, pointované jednohubky i opulentnější příběhy, zavěšené v prázdnotě bezhvězdné noci. A okolo letí světluška, která místo aby posvítila, mizí ve tmě a myslí si... nemyslí si vůbec nic, zatímco se třikrát nebo čtyřikrát proměňuje atmosféra. Užila jsem si každou stránku, díky.


Penicuik333
16.01.2021 2 z 5

Velmi čtivá kniha povídek o vztazích. Začínám povídkovým sbírkám přicházet na chuť.

všechny komentáře

Související novinky (2)

42 nových eknih zdarma ke stažení (srpen)

25.08.2020


Připravované knižní novinky (6. - 12. 4.)

05.04.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Něco cirkusového v seznamech

v Přečtených18x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit1x