Necro Cook: Podivuhodná kuchařka Toma Necrococka a Houbové Marie přehled

Necro Cook: Podivuhodná kuchařka Toma Necrococka a Houbové Marie
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/552825/bmid_necro-cook-podivuhodna-kucharka-toma-necrococka-a-houbo.jpg 5 1 1

Tom Necrocock (významný český muzikant, hudební skladatel, hédonista, zhýralec, gurmán) Houbová Marie (Necrocockova milovaná poživačná manželka, femme fatale, věčná múza, co mu otevřela vrátka k většině pozemských slastí a chutí) Obývají spolu již přes 20 let svoji pražskou Necrocockvilu, kde se dennodenně oddávají všem světským rozkoším, včetně těch kulinářských. Tato kuchařka vychází coby oslava jejich 30letého požehnaného svazku. Součástí této podivuhodné kuchařky je i CD s předkrmovým albem Tafelmusik (Das Vorgericht). Tato jídelní hudba, kterou Tom Necrocock napsal, nahrál a nazpíval s Houbovou Marií ve svém Gummi Studiu Y, je určena k poslechu všem hospodyním během přípravy jídel v knize vepsaných, nebo při drobných rodinných hostinách, na nichž se tato jídla podávají. Následovat bude Necrocockovo album Tafelmusik (Das Hauptgericht) coby velké album, oslavující hlavní jídla a jehož poslech je určen pro velké opulentní hostiny.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Necro Cook: Podivuhodná kuchařka Toma Necrococka a Houbové Marie. Přihlašte se a napište ho.

DavCnuk
25.12.2024 4.5 z 5

Další z velkých mistrových počinů. Ve spolupráci s Houbovou Marií dal dohromady velice poutavou kuchařku, plnou neobvyklých receptů. Kdo Toma Necrococka zná, ví moc dobře, co lze čekat. Tedy svérázný tón a ódu na požitkářství. Kromě toho, že můj slinotok po čas čtení nabýval na síle, jsem se také příjemně pobavil, zejména u kapitol ke konci kuchařky, které jsou zaměřeny třeba na Necrocockovo stonání (způsobené jídlem) nebo na jeho cestování po světě. Vhod přišla i kapitola Necrorady, protože patřím k oněm nýmandům, amatérům a kuchařským neumětelům.

Provedení celé knihy je rovněž super. Mé jediné výtky vedou směrem k ojedinělým překlepům (švarky místo škvarky, sltumočujeme namísto stlumočujeme) a také nevkusně přidanému CD, které je připevněno ve fólii na zadní straně knihy. Výsledný hřejivý pocit z kuchařky to ale nekazí.

Kniha Necro Cook: Podivuhodná kuchařka Toma Necrococka a Houbové Marie v seznamech

Autoři knihy