Nefalšovaná kočka přehled
Terry Pratchett , Lyn Pratchett
Opravdové kočky nenosí obojky; někdy ovšem na sebe nechají navléci šatičky pro panenku, načež sedí s debilním výrazem v obličeji a pozorně sledují okolí, aby se nakonec jediným mocným skokem vyvlékly z kočárku, čepičky i zástěry najednou. Opravdové kočky nejsou ani jednoznačně sebevědomé, ani jednoznačně neurotické. Jsou tak trochu obojí, úplně jako opravdoví lidé. Opravdové kočky vám klidně snědí puding, drůbky, máslo a vůbec cokoliv, co necháte na stole, pokud nabydou dojmu, že jim to projde.... celý text
Literatura světová Humor Příroda, zvířata
Vydáno: 1993 , TalpressOriginální název:
The Unadulterated Cat, 1989
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nefalšovaná kočka. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Nefalšovaná kočka je jako dělaná pro milovníky koček (kdo by to byl řekl :) ). Člověk v ní najde mnoho úsměvných momentů, trefných postřehů, ale i hluchých míst, kde trochu vázne tempo.
Osobně ji hodnotím jako příjemnou oddychovku pro chvíle, kdy nemáte do čeho píchnout. V mládí by mě zřejmě oslovila víc, dnes vnímám své kočky spíš jako věrné parťáky než jako vychytralé rošťáky.
jako joo, bavilo mě to, ale Zeměplocha je prostě vymazlená, tohle je ve srovnání s ní jen takové "rychlé občerstvení"
„Kočky se velmi rychle rozšířily po celém světě s výjimkou Austrálie, která jim ujela při kontinentálním driftu.“
„Kočky jsou ve skutečnosti silně ekologicky založené. Například: a) Kočky nikdy nepoužívají spreje obsahující freony a neohrožují tedy ozónovou vrstvu. b) Kočky neloví tuleně. Lovily by je, kdyby věděly, co to tuleni jsou a kde je najít. Jenže to nevědí, a tudíž je všechno v pořádku. c) Totéž platí o velrybách. Lidé možná kočky krmí velrybím masem, ovšem kočky o tom nemají ani potuchy. Stejně tak by jim chutnal sekaný velrybář. (...) Kočky však mají i stinné ekologické stránky: a) Všechny kočky trvají na tom, že musí mít kožich z pravé kůže.“
Kniha Nefalšovaná kočka v seznamech
v Mé knihovně | 254x |
Na nedělní odpoledne, kdy došlo čtení z knihovny, jsem hledala něco z vlastních zdrojů, sekundovala mi naše Opravdová kočka ze statku. Nevím, jestli kniha zaujme i nevlastníky koček, mne to pobavilo, chvílemi rozesmálo.