Nefertiti přehled
Jacqueline Dauxois
Poutavé, místy eroticky laděné vyprávění o Nefertiti, krásné a inteligentní ženě, je netradičně zasazeno do období sedmi egyptských ran. Díky náčelníkovi egyptské královské policie sledujeme milostný i politický život Nefertiti od jejích deseti let, kdy se dostala do harému svého budoucího manžela Achnatona. Co vše ji potká na její cestě k věčnosti? A který bůh je ten jediný a správný? Nebo jich je víc?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nefertiti. Přihlašte se a napište ho.
Já nevím.. Upřímně, je to už nějaká doba, co jsem tuto knihu četla, nicméně si dodnes vybavuji, jak mě to zklamalo a v některých případech i pobouřilo. Absolutně nechápu, co paní autorku vedlo k tomu, že spojila Nefertiti s Mojžíšem a udělala z toho nehoráznou frašku.. Ale no ták, copak si jako novinářka neumíte udělat trochu přípravy, pročíst pár knih z dějin i archeologie? Proč tento nesourodý a (nejen) časově absolutně nesedící paskvil?
Hvězdičku jsem přidala spíše z druhé strany za "velkou fantazii" autorky, jinak to ale číst nebudu a hodnotu pro mne tato kniha nemá bohužel žádnou.
Před touto knihou jsem četla Miluj bližního svého, takže jsem měla na začátku problém s trochu krkolomným stylem psaní, kniha mě vtáhla do děje, ale velice mne zklamal biblický konec knihy, kdybych to věděla předem, tak se do čtení nepustím. Hvězda dolů za styl a druhá za konec. Dost mě překvapilo, že tato kniha přijde někomu složitá, mě přišla spíš jako román, který se tváří historicky.
Kniha Nefertiti v seznamech
Nerozumim nizkemu hodnoceni teto knihy. Je poutave napsana, kratke kapitoly dodavaji spad deji. Autorka zachycuje zivot Nefertiti a uvadi ho do souladu se svou teorii, ktera ji oznacuje za Achnatonova spoluvladare Smenchkarea a panovnika, behem jehoz vlady doslo k deseti egyptskym ranam. Prekladatelka pouzila egyptske nazvy pro bozstva - Eset, Usir atd., velmi to ocenuji, zlobi me pouzivani reckych jmen v romanech ze stareho Egypta.