Nejhezčí dny našich životů přehled

Nejhezčí dny našich životů
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464900/bmid_nejhezci-dny-nasich-zivotu-Z1i-464900.jpg 4 298 298

Seznamte se, tohle jsou Sorensonovi! Rodinná sága o manželském páru, čtyřech dcerách, které mezi sebou neustále válčí, a jednom dlouho pohřbeném tajemství… Když se do sebe Marilyn a David zamilovali, netušili, co na ně čeká. O čtyřicet let později mají čtveřici rozdílných dcer, které bojují mezi sebou navzájem a se svými životy. Ovdovělá Wendy zmírňuje svůj smutek alkoholem a mladšími muži. Violet se potýká s úzkostí. Neurotická profesorka Liza zjistí, že je těhotná, ale není si jistá, zda dítě chce. A nakonec Grace, lehkovážná nejmladší dcera, která žije ve lži, o níž nemá nikdo z rodiny nejmenší tušení.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

The Most Fun We Ever Had, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejhezčí dny našich životů. Přihlašte se a napište ho.

Anynator
09.10.2024 4 z 5

Příběh až děsivě ze života. O rodičovství, o tom, že i když se sebevíc snažíte rozdávat lásku, na každého to má jiný vliv. O tom, že i zdánlivě dokonalý život je plný smutku, těžkostí a obrovské práce - na sobě, a na vztazích.
Wendy jsem si vyloženě zamilovala, ale nesouhlasím s jedním komentářem - že kromě ní se ostatním nic nedělo. Každý máme v sobě boje, se kterými bojujeme, a nemusí to nutně být smrt našich blízkých. Nevidím důvod, proč problémy ostatních snižovat. Nejenom v knihách.
Skoky v čase mě hodně bavily. Za prvé jsem se díky tomu nedokázala od knihy odtrhnout, za druhé to pomaličku rozplétalo všechny příběhy.
Další plus musím dát za charaktery postav, které byly vykresleny podrobně, včetně jejich křehkosti.
Příběh je podle mě celkem uvěřitelný. Žádný přibarvený románek o dokonalých lidech.

adorjas
13.09.2024 4 z 5

Na rodinných ságach so štyrmi dcérami teraz celkom frčím a nemohla som vynechať ani knihu Claire Lombardo 'The most fun we've ever had'.
Dej sa odohráva v rodine Sorensonových, ktorí majú vo svojej záhrade jeden starý ginkgovník (preto tá obálka). Kniha mapuje osud a životy nielen rodičov Davida a Marilyn, ale aj ich dcér Wendy, Violet, Lizy a Grace (plus ďalších rodinných príslušníkov, ktorí sa dostali do rodiny skrze dcér).
V deji je mnoho odbočiek do minulosti, ktoré rozprávajú udalosti, ako sa rodičia dali dokopy, ale i to, prečo z dcér vyrástli osoby, aké vyrástli.
Vydarená rodinná sága, s nie-čiernobielymi postavami, ktorá bude, podľa mňa, úplne ideál na prichádzajúcu jeseň.

knihomol1819
19.08.2024 2 z 5

Za me moc americke starosti. Krome Wendy se zadne ze sester nic tak spatneho nestalo. A kdyz tak jen a jen vlastnim pricinenim. Kniha me mista nudila a cetla jsem ji dlouho a prokladala jinyma knihama. Kdyby mi ji nedoporucila kamaradka, s kterou mame podobny vkus na knihy a ja nechtela zjistit co se ji na knize libilo,tak bych ji ani nedocetla.

Knižní novinky (32. týden)

08.08.2021

Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021

Jak je možné, že člověka, kterého si vypěstujete z vlastního těla, ze své živé tkáně, najednou nemůžete poznat?

Tak to měla Marilyn téměř odjakživa, úzkost ji pobízela vyhledat zvířeckou útěchu v manželově náruči.

Možná se normálnost dědí ob generaci, podobně jako holohlavost.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Nejhezčí dny našich životů v seznamech

rodina manželství tajemství rodinné vztahy sestry společenské romány ságy rodiče a děti

Autorovy knížky

2021  79%Nejhezčí dny našich životů