Nejkrásnější milostné dopisy přehled
Ronald Tamplin
Autor sám básník, sestavil exkluzivní výběr 34 nejznámějších milostných dopisů významných osobností. Podnázev knihy: intimní poselství vášně a citu. Nejkrásnější milostné dopisy, skvělá antologie romantické korespondence všech dob, podávají čtenáři zasvěcený pohled na 34 nejvýznamnějších milostných příběhů, psaných samotnými milenci. Autor nezůstává jen u dopisů, ale zároveň nám přibližuje historii, spojenou s každým příběhem, a to tak sdělným stylem, který dávným pisatelům dodává živnosti a strhuje čtenáře. Každý milostný dopis doprovází podrobný životopis odesilatele i adresáta a břitké pojednání, které zasahuje příběh do společenského a historického kontextu a kromě romantického hlediska doplňuje i věcné. Publikace je bohatě ilustrována více než 200 fotografiemi, kresbami a obrazy, včetně faksimilí původních dopisů s podpisy, portrétů všech zúčastněných, výtvorů příznačných pro dobu, ky žili, i snímků míst, kde se jejich příběhy odehrály.... celý text
Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: 1996 , PerfektOriginální název:
Famous love letters, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejkrásnější milostné dopisy. Přihlašte se a napište ho.
Sice jsem si představovala knížku zcela jinak, ale nakonec se mi přeci jen líbila :-). Některé dopisy byly slabší a další mě naprosto učarovaly. Nakonec přeci jen psaní dopisů mělo své osobité kouzlo.
Kniha Nejkrásnější milostné dopisy v seznamech
dopisy korespondence láska osobnosti lásky slavných milostná korespondence
Skrýt reklamy
Knížku jsem si půjčila v knihovně a mile mě překvapila, i když jsem čekala trošku něco jiného. Dneska už takovéhle dopisy rozhodně nemáme šanci dostat, i když ani takový email mi nikdy nepřišel . :)