Nejlepší restaurace Guide 2024 přehled
Václav Budinský
Za zážitky se vyplatí cestovat – tuto myšlenku rozvíjeli již před sto lety francouzští bratři André a Édouard Michelinové, jejichž červený průvodce je známý a uznávaný po celém světě. V České republice na myšlenku nezávislého a objektivního hodnocení navázalo nakladatelství TopLife Czech dlouhodobým sledováním kvality vybraných zážitkových restaurací. ***** Nakladatelství TopLife Czech publikuje od roku 2014 v ročence Nejlepší restaurace výsledky hodnocení přibližně stovky tuzemských zážitkových restaurací. Inspektoři nakladatelství anonymně degustují pokrmy a testují kvalitu služeb v nejlepších podnicích v Česku. Výsledkem opakovaných návštěv a hodnocení je nakladatelstvím udělená známka – Zlatý lev. Nejnižší, ale pro drtivou většinu restaurací v tuzemsku nedostižnou známkou je jeden Zlatý lev a pro šéfkuchaře a majitele restaurací vysněnou nejvyšší známkou jsou tři Zlatí lvi. Pořádající nakladatelství financuje celý projekt výhradně prodejem knižního průvodce a inzerce. Nejvýznamnějšími finančními podporovateli jsou společnost Bidfood a nově značka a výrobce automobilů CUPRA.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejlepší restaurace Guide 2024. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Nejlepší restaurace Guide 2024 v seznamech
v Přečtených | 1x |
v Knihotéce | 1x |
Autorovy další knížky
2000 | Nová Kámasútra aneb 365 způsobů milování |
2005 | Gymnázium |
1997 | 365 způsobů milování |
2010 | Vtipy pro děti vybrala Lucie Bílá |
2006 | Sexuální hry a hříčky |
Jsem rád, že něco takového v Česku vychází, i když k hodnocení nějakých restaurací mám docela výhrady (například Divis, která dostala 3 lvi je dost nadhodnocená a myslím si, že hodnocení ovlivnily spíš vztahy s panem Pohlreichem, než kvalita restaurace - byl jsem tam několikrát a jídlo je spíše průměrné). Naopak některé restaurace se tam vůbec nedostaly, například takový Čestr, který podle mě nabízí špičkové steaky. Také mě dost mrzí, že v drtivé většině restaurací z žebříčku vládne Praha, chtělo by to se více zaměřit na regiony.