Falcon přehled
Stan Lee , Christopher James Priest (p)
![Falcon Falcon](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340337/bmid_falcon-prileta-falcon-vitezove-a-po-S0b-340337.jpg?v=1539038573)
Nejmocnější hrdinové Marvelu série
Sam Wilson - hrdina nejvyššího kalibru a první Afroameričan v kostýmu na stránkách Marvelu. Vyrůstal v New Yorku , na ulicích Harlemu... a až náhodné střetnutí s Captainem Amerikou vyslalo tehdy pouhého řadového gangstera na cestu k vykoupení a vzestupu mezi nejmocnější hrdiny světa. Tato sbírka z řady Nejmocnější hrdinové Marvelu zahrnuje Falconův ikonický debut na komiksových stránkách a kritiky vychvalovanou minisérii z osmdesátých let , která vám představí okřídleného člena Avengers v období , kdy jeho hvězda v marvelovském pantheonu zářila nejjasněji. Obsahuje: Přilétá... Falcon ! Falcon jde do boje ! Skullův pád ! Vítězové a poražení... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Falcon. Přihlašte se a napište ho.
![Placi Placi](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/189148/m_placi-SS2.jpg?v=1542828245)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Mé první komiksové setkání se Samem Wilsonem. Příběh svižně ubíhal a já se rozhodně nenudil, až jsem byl opravdu příjemně překvapen. O Samově minulosti jsem vůbec nevěděl, to bylo mé první zjištění. Nevěděl jsem, že je Sam sociální pracovník, to bylo mé druhé zjištění. Také jsem netušil, že se o Samovi ví, že je Falcon, což mě překvapilo. Sečteno, podtrženo, moc jsem toho o Samovi nevěděl a o to víc jsem rád za tento komiks.
![Bobik9 Bobik9](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Pro mě to bylo nečekaně příjemné překvapení. Se staršími příběhy mívám problé, protože mi vadí ty prvoplánové a nedomyšlené dialogy, ale musím říct, že jak starší Captain America, tak i novější minisérie Falcona mě dost bavily. V prvním případě superpadouch Red Skull a ve druhém především Falcův kámoš od policie. Skutečně povedené. Mozná je škoda, že tento superhrdina nedostal další samosttnou šanci. Věřím, že v moderní tvorbě by to mohla být pecka.
Kniha Falcon v seznamech
v Mé knihovně | 66x |
Když člověk nevnímá žánrová klišé, dá se pak příjemně relaxovat u dobrodružné povahy tohoto komiksového alba. Přičemž mne osobně oslovila spíše Capova série z konce šedesátých let, než ta vlastní Falconova, z počátku osmdesátek. První řada je však dějově přepálená, až to chvílemi hraničí s trapností, naopak u druhé zase skvěle funguje konverzační humor a sympatické postavy. Oboje každopádně hezky definuje hrdinu - kým je a za co bojuje -, a to i navzdory tomu, že autoři mu charakter tvořili tak nějak za pochodu. Jenže já mám pro tyhle týpky z ulice, jako Luke Cage nebo Daredevil, prostě slabost. Žádné super mega zápletky a nepřátelé pouze v rovině klasické kriminálky s občasným přesahem do politiky. Jen mi přijde hrozně komická jejich tendence hluboce hloubat a chmurně se chmuřit, jako kdyby právě byli na jevišti divadla a hráli Hamleta, zatímco jsou součástí spektakulární okostýmované fackovačky uprostřed New Yorku. Suma sumárum - pro seznámení s postavou fajn, ale jinak žádný zázrak.