Union Jack přehled
Ben Raab , John Cassaday , Christos N. Gage
Nejmocnější hrdinové Marvelu série
TRADICE, VÍRA A OSUD PÁD LONDÝNA Joe Chapman je symbolem národa a držitelem posvátného, smrtícího dědictví. Union Jack je hrdinou prostých lidí. Jako nositel slavné tradice nejlegendárnějších agentů Británie bojuje Union Jack za záchranu nezlomného ducha tohoto národa. Pusťte se s námi do dvou slavných sólových sérií tohoto patriota, které nám přinášejí někteří z nejslavnějších komiksových autorů. Upíři, tajné spolky a nadpřirození strážci stínů... to je pro Union Jacka denní chleba! Obsahuje Union Jack č. 1-3, Union Jack vol. 2 č. 1-4.... celý text
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2019 , HachetteOriginální název:
Union Jack, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Union Jack. Přihlašte se a napište ho.
Bylo to zajímavé čtení. Chci vyzvednout příběh, který byl napsán dobře.
Mě se na tom příběhu líbilo jak se jeho spojence se obrátili proti Union Jackovi
A skládá se ze dvou příběhů: 1 je tradice víra a osud, 2 je pád Londýna
Žiadny zázrak, ale napokon aj tak v rámci možností príjemné prekvapenie. No hoci je to na zoznámenie sa s (predsa len menej známym) superhrdinom ideálne, po tomto komikse si asi druhé rande s Unionom nedohovoríte. Kniha pozostáva z dvoch príbehov. Prvý (Tradice, víra a osud) z konca 90. rokov ho ukazuje v upírskej problematike, čo je fajn. Ak by druhý príbeh nebol o čosi slabší ako prvý, prihodím štvrtú hviezdu. Lenže je. Pád Londýna z roku 2004 sa pokúsil Jacka aktualizovať pre novú, teroristickú dobu. Príliš to nevyšlo. Zmodernizovaný Union Jack (až na občasné zmienky o robotníckej triede) je úplne rovnaký, ako Captain America (ktorého Brubakerovým pojatím sa ostatne tvorcovia zjavne inšpirovali), avšak bez Captainovej charizmy (a bez talentovaného Brubakera). Pád Londýna je parádne nakreslený. Kresba a akcia sú fakt masívne a veľkolepé (aj keď pravdupovediac upírsky príbeh, o čo bol skromnejší a relatívne komornejší, mi sadol viac aj vizuálne vďaka vyblednutému štýlu). Inak je to strašne banálny komiks. Union má veľa spoločných bodov nielen s Bladeom (upíri), ale i s inými národnými hrdinami oblečených vo vlajkách svojich štátov a to ako s Capom, tak i (rovnako britským) Captainom Britainom; oproti nemu je Jack menej slávny paradoxne napriek tomu, že sa na komiksovom poli zrodil o niekoľko mesiacov skôr. Zaujímavosťou je, že ide o dedičné predávanie kostýmu, v čom je Union Jack podobný Fantómovi alebo Robinovi. Rozmýšľal som nad tým a zistil som, že Jacka by od „iných“ odlíšilo práve jeho anglické občianstvo. Keby prestal behať po ľahko zameniteľných uliciach (ak by sa občas v zábere nevyskytol červený autobus, ani neviem o tom, že som v UK) a orientoval by sa iba na geniálny, pochmúrny a neskutočne atmosférický anglický vidiek. Taký vidiecky superhrdina. Prečo nie? Škoda, že na toto tvorcovia postavy nenabrali odvahu (alebo im to proste len nenapadlo, ale tomu sa ťažko verí).
Kniha Union Jack v seznamech
Tato povídka se mi líbila jak se spojenci obrátili proti Union Jack