X-Men přehled

X-Men
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330850/bmid_x-men-premiera-co-buh-miloval-clove-qca-330850.jpg 4 75 75

X-Meni. Skupina mladých mutantů nadaná výjímečnými dary, které je odlišují od obyčejných lidí. Pod dohledem profesora Charlese Xaviera používají své schopnosti, aby chránili ostatní mutanty a zastavili ty, kdo by své vlastní nadání chtěli používat se zlým úmyslem. Vydejte se s námi nyní do raných dnů X-Menů, kdy se z nesourodé skupinky postupně stal schopný tým, který se dokázal postavit takovým hrozbám, jaké představují Magneto, Sentinelové a další. A pak, v příběhu Co bůh miloval, člověk zabil, se naši mutanti střetnou s jedním ze svých nejnebezpečnějších protivníků, reverendem Williamem Strykerem. A ne všichni z toho setkání vyváznou ve zdraví ! Obsahuje: X-Men: Premiéra X-Men: Co bůh miloval, člověk zabil... celý text

Komiksy
Vydáno: , Hachette

The X-Men, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize X-Men. Přihlašte se a napište ho.

ludek.n
11.04.2023 4 z 5

X-Meni jsou dnes celosvětový fenomén a jedna z největších marvelovských sázek, která několikanásobně překonala očekávání. Scénárista Dennis Hopeless s Jamie McKelviem a Mike Nortonem v roce 2012 zrekonstruovali původní x-menovský příběh Stana Leeho a Jacka Kirbyho a originální pětici - Cyclopse, Beasta, Icemana, Angela a Marvel Girl - představili novým čtenářům. Ostatně ani pro ostřílené fanoušky série není návrat do Xavierova institutu pro nadanou mládež žádnou pohanou a do nudné epizody má sakramentsky daleko. Na McKelvieho čistý kreslířský styl se navíc moc příjemně kouká. Vedle Premiéry pak kniha obsahuje ještě silný příběh s názvem "Co Bůh miloval, člověk zabil" z pera Chrise Claremonta, jemuž za kreslící podložkou asistoval Brent Anderson. Tento komiks z roku 1982 ukazuje více než přesvědčivě, proč se z X-Menů staly takové komiksové ikony, jakými dnes jsou. Energie doslova stříká z každé dvoustránky, a byť mi Andersonova kresba tak úplně nesedla, považuju tuhle čtyřdílnou odyseu za parádičku par excellence.

Luigi1
30.04.2020 4 z 5

Výborně napsaný komiks se struhujícím dějem

B-artX
25.03.2018 5 z 5

Jeden z nejlepších NHM komiksů. X-Meny jsem nikdy moc nemusel, ale tento komiks mě velmi bavil. První story s "teen mutanty" (a tím nemyslím Teenage Mutant Ninja Turtles) byla přesně něco pro mě, mě tyto příběhy o puberťácích baví o dost více, než ty velké vesmírné příběhy s OP entitami. Vyprávění z pohledu Jane a ty milostné zápletky se mi velmi líbili, přestože takovéto žánry nevyhledávám. God love, Man kills, přesto, že je řazen jako jedna z nejlepších story ever writen, tak mi nikterak nebavila. Jo, byla to zajímavá story a Stryker byl správnej úchylák, ale stále mi příběh kazilo takovéto klasické popisování toho, co právě daná postava dělá nebo dělat bude. Také mohl být příběh delší a temnější. Začátek byl však dokonalý a konec se povedl, kdyby byla výplň uprostřed více cool, byl bych spokojenější. Ale i přesto dávám komiksu jako celku plný počet- Premiéra: 95%, Co bůh miloval, člověk zabil: 83%.

Kniha X-Men v seznamech