Nejšťastnější generace přehled

Nejšťastnější generace
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356946/mid_nejstastnejsi-generace-fff-356946.jpg 4 13 13

Kdo je lepší – Elán, nebo Jasná páka? Čemu víc obětovat – individuální svobodě, nebo domku v satelitu? Co zaručí šťastný život – středostavovská průměrnost, nebo mediální sláva? Román Nejšťastnější generace začíná na sklonku normalizace přáním gymnazisty Tomáše, aby mu třídní kráska Beáta stála modelem k talentovým zkouškám na FAMU. Ačkoliv se Tomáš nakonec na vysněnou školu nedostane, i v následujících letech pokračuje s focením své už bývalé spolužačky, která se na rozdíl od něj z maloměsta odpoutá a zapadne do pražského uměleckého prostředí. Pravidelná setkávání v pátky třináctého se stávají nejen fotografickou pamětí ubíhajícího času, ale také záznamem generačních křižovatek. Studentské stávky, devadesátá léta a neopakovatelná možnost zařídit si život zcela podle svého. Jenže: jak nejlépe využít životní jackpot? Poznáte se v příběhu i vy? Doporučuje devět z deseti Husákových dětí.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejšťastnější generace. Přihlašte se a napište ho.

kanitsuj
27.02.2020 3 z 5

Oceňuji originální nápad autora kombinovat fotografie s dobovými písničkami a útržky vzpomínek obou aktérů. Knížka na mne ale působila nevyváženým dojmem, jako by uprostřed ztratila na zajímavosti a ke konci se děj opět rozběhl. Závěr jsem rozhodně nečekala, pointa mne trochu zklamala a jako by vyzněla do ztracena, ale na druhou stranu byl závěr nepředvídatelný a odpovídal skutečnosti v tom smyslu, že "člověk míní a život mění".

hanucha
20.01.2019 5 z 5

Na knížku jsem se moc těšila a nezklamala mě :-) Jen jak už bylo zmíněno, myslím, že to je pro ročníky autora +- max. 10 let, ostatní asi úplně nemůžou všechno pochopit a knihu si tak maximálně užít jako já :-) Děkuju autorovi!

rottovat
22.09.2018 5 z 5

Mně se to líbilo. A moc. Tak nějak mi to celé sedlo do mé momentální nálady, rozpoložení. Není to klasický román, spíše jen střípky ze života dvou lidí, kteří se v rozmezí dlouhých třiceti pěti let potkávají, rozcházejí, sem tam o sobě neví vůbec nic a pak zase všechno. Oceňuji střídmý, výstižný jazyk a lehce depresivní podtón celé knihy.

Kniha Nejšťastnější generace v seznamech