Největší české záhady: Záhadné a neuvěřitelné jevy dávné a nedávné minulosti přehled
Otomar Dvořák
Autor se setkal s mnoha záhadnými a neuvěřitelnými jevy, z nichž některé se mu s pomocí odborníků podařilo vysvětlit, jiné zůstaly dodnes zahaleny tajemstvím. Do své knihy zařadil jedenáct pozoruhodných případů. Co se skrývá v podzemí Vyšehradu? Existuje prokletí Nuselského mostu? Vybrali si nacisté Lidice náhodně, nebo navázali krvavým aktem na dávné rituály? Co se skrývá za trampskou legendou o tajemném, vraždícím přízraku ze štol a lomů Českého krasu? Je les ve vojenském prostoru Boru u Českých Budějovic prokletý? Co objevili čeští výzkumníci v říši podsvětních démonů? Jak fungovaly tzv. Černé školy zaměřené na výuku magie a tajná "mlynářská bratrstva" ve středověku a na počátku novověku?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Největší české záhady: Záhadné a neuvěřitelné jevy dávné a nedávné minulosti. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se mi moc líbila, přečetl jsem jí jedním dechem. Zvlášť popis prvních pár záhad mi doslova naháněl mráz po zádech. Líbí se mi, že autor se snaží záhady i vysvětlovat a nabízí k zamyšlení více možností.
Kniha Největší české záhady: Záhadné a neuvěřitelné jevy dávné a nedávné minulosti v seznamech
mýty a legendy pověsti záhady české dějiny duchovní rozvoj fakta a mýty
2015 | Vřeteno osudu |
1999 | Utajené dějiny Čech 1. |
2008 | Skrytá česká historie |
2007 | Hořící lilie |
2009 | Utajené dějiny Čech: od pravěku do roku 1945 |
Dosti Dänikinovské podání předložených příběhů, nechávající rozuzlení na čtenářích a jejich fantazii. Jinak docela zajímavé a někdy netušené záhady.