Největší tajemství Třetí říše přehled
Milan Zacha Kučera
Třetí, doplněné vydání: Případ zlatého vlaku.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Největší tajemství Třetí říše. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (0)
Kniha Největší tajemství Třetí říše v seznamech
podzemí tajné zbraně Třetí říše (Nacistické Německo), 1933-1945 Soví hory
2013 | Největší tajemství Třetí říše |
2020 | Jantarová komnata není mrtva! |
2012 | Největší tajemství Třetí říše |
2017 | Případ zlatého vlaku |
2015 | Archeoastronautické pověsti |
Kniha se z největší části zaobírá Projektem Riese, pod který spadají komplexy Książ, Rzeczka, Jugovice Górne, Wlodarz, Osówka, Soboň a Sokolec. V souvislosti se zámkem Książ zde padlo také jméno nacistického lékaře a národního socialisty Hubertuse Strugholda. Jmenovaný byl něčím mezi Wernherem von Braunem a doktorem Mengelem. Musím ale podotknout, že jeho přítomnost na zámku Książ je pouhou spekulací. Z dalších zajímavých témat mě hodně zaujaly části věnované legendárnímu Zlatému vlaku, komplexu Mölke, v kterém se nachází tajemná Mucholapka a také mauzoleu Totenburg, ležícím ve Valbřichu. Všechna zmíněná místa se nacházejí v Sovích horách a většina z nich byla ve válečném čase uzavřeným prostorem. Autor nám dává nahlédnout do světa štol, podzemních sálů, sklepení a tunelů. Je to velmi vzrušující pohled, ale ta nejtajemnější místa ukrývají závaly a nebo důmyslné zábrany, protože podzemí Sovích hor je jako ten ledovec, je vidět jen jeho špička. Na závěr pochválím přebohatou obrazovou část.
Citace: V Polsku vznikla velká diskuze ve chvíli, kdy autor Igor Witkowski označil toto místo za možné testovací zařízení tajných technologií - časem z toho vzniklo zařízení pro kolmý start "naziUFO". Witkowskému bylo vyčítáno, že přeci musí vědět, že se jedná o chladicí věž elektrárny. To on nikdy nepopíral - i ve svých knihách nechává promlouvat svědky, kteří mu tento fakt potvrzují. Jenomže tahle konstrukce nikdy jako chladicí věž nesloužila. Witkowski tvrdí, že byla adaptována pro jiný účel. Jsou v ní místa pro velké kabelové svazky, a to směřuje úvahy o smyslu stavby jiným směrem než chladírenským.