Budoucnost začala už dávno přehled

Budoucnost začala už dávno
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169967/bmid_budoucnost-zacala-uz-davno-169967.jpg 3 3 3

Už na konci druhé světové války prosákly na veřejnost domněnky, které se nikdy nepodařilo zcela umlčet. Proslýchalo se, že na zemi existuje tajemná třetí mocnost. Měla se zrodit v důsledku německé vojenské porážky, zásadních společenských proměn a pronikavým rozvojem moderních technologií. Co se na prvních pohled zdá jako neuvěřitelné science-fiction, to autor zkoumal mnoho let,... celý text

Záhady
Vydáno: , Dialog
Originální název:

Zukunft hat längst begonnen


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Budoucnost začala už dávno. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Pirkus
08.08.2016 2 z 5

Začátek knihy mě velmi uchvátil a kniha se četla s radostí. Sice zamrzely opakující se věty typu: k tomuto tématu se vrátíme později (apod.), ale i tak jsem byl nadšen.

Mé nadšení dost zchladila 4. kapitola, kde je citován Matthias Kappel (celá kapitola je o jeho blábolech). Nejvíce mě zamrzelo, jak si dovoluje vystupovat proti Fredu Hoyleovi. Fred Hoyle, zasloužilý astrofyzik, který zastává myšlenku panspermie a MK napíše, že astrofyzik není biolog, paleontolog ani genetik a proto je snadné vyvrátit jeho argumenty. Formát, jakým Fred Hoyle je, si může dovolit takovouto myšlenku a není jediným, kdo tuto myšlenku zastává. Zajímalo by mě, zda pan Kappel je biologem, paleontologem a genetikem, když tak rozvážně "napadá" teorii panspermie. Kromě toho, jeho bláboly je ještě snazší vyvrátit, protože jeho teorie, které obhajuje stylem: "Takhle to je" a nedodává žádný pořádný důkaz, jsou velmi vratké.

Od čtvrté kapitoly (která je dle mého odpadem) kvalita knihy klesá. Možná tedy i mým subjektivním pohledem na tuto kapitolu a sebestředností pana Kappela.

Až si budu tuto knihu číst znovu, přečtu si pouze první tři kapitoly, které opravdu stojí za přečtení.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Budoucnost začala už dávno v seznamech

v Přečtených8x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x

Autorovy knížky

2008  67%Budoucnost začala už dávno