Neklidné a nesoustředěné dítě přehled

Neklidné a nesoustředěné dítě
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214654/mid_neklidne-a-nesoustredene-dite-214654.jpg 5 4 4

Neklidné a nesoustředěné děti, zejména ty hyperaktivní, zde zřejmě vždy byly a rozhodně i budou. Často jsou pro své chování vnímány pedagogy a někdy i rodiči jako problémové.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neklidné a nesoustředěné dítě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Chytuš
25.01.2019 5 z 5

Toto je zatím nejucelenější knížka o ADD a ADHD, která se mi dostla do ruky. Jak už název napovídá, je určená pro rodiče a zároveň pro učitele. Najdete v ní jak základní diagnostiku ADHD, tak popis základních projevů, ale i možnosti ovlivňování projevů pomocí výchovných metod, relaxačních technik nebo medikace. Je vidět, že autorky mají s dětmi s poruchami pozornosti a hyperaktivity velmi bohaté zkušenosti. Doporučuji všem, kteří se o tématu chtějí nebo potřebují dozvědět víc, určitě nějaké nové poznatky nebo postřehy po přečtení získáte...

str. 227:
O dětech se často říká, že jsou "solí" života. O dětech s ADHD by se dalo říct, že jsou "solí i pepřem" života. Kdo tyto děti zná, ví, že nám dokážou život silně "okořenit". Ale kdo jim porozumí a má je rád, ví, že jsou prostě originální, že se s nimi zažije mnoho neočekávaného a neobvyklého (v dobrém i zlém). Na jejich spontánní projevy radosti a lásky se nezapomíná.
...
Přestože práce s dětmi s ADHD není snadná a je záležitostí dlouhodobou, uvědomme si, že je to investice do budoucnosti. Pokud se nám podaří naučit dítě s jeho poruchou žít a kompenzovat ji tak, aby mu nepřekážela při studiu, při práci ani v partnerském životě, pak jsme své poslání jako rodiče či odborníci splnili."


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neklidné a nesoustředěné dítě v seznamech

v Přečtených10x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit1x