Nekonečná noc přehled
Agatha Christie
Někdo se zrodí pro lásky sladkou moc, jiný se zrodí pro nekonečnou noc... Co přiřkl osud Ellie Goodmanové, závratně bohaté dědičce, která se rozhodla vdát za Michaela Rogerse, z pohledu jejích poručníků naprosto nevhodnou partii? Jaký osud čeká na Michaela, jenž touží po krásném domě? A co osud nadělil Gretě Andersonové, která své svěřence Ellii pomohla uniknout ze zlaté klece? Nad jejich životy se od počátku vznáší stín – místo zvané Cikánský revír, kde se manželé Rogersovi po svatbě usadí, je totiž prý prokleté…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2014 , Knižní klubOriginální název:
Endless Night, 1967
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nekonečná noc. Přihlašte se a napište ho.
Ne vše se odehrává v područí či na pozadí Hercula Poirota, slečny Marplové anebo jiných detektivů. Agatha umí skvěle popisovat zlo, od prvních záchvěvů až do prorostlých zrnek a pórů a zaobalit ho jakobynic do vlákének krásna, pochopitelně (nic) netušícího krásna, snad i křehkosti (a nevinnosti) a rádoby spřízněnosti. To je to, čemu věříme a chceme věřit (a než se nadějeme, poznáme, že se můžeme v osobách mýlit). Šedé buňky mozkové tentokrát tady ne, což je na druhou stranu dobře, protože tím se dostáváme do neobvyklého prostředí a charakteristik postav.
Když jsme byli sirotci, Přelomená čepel a další knižní novinky (29. týden)
14.07.2024
Kniha Nekonečná noc v seznamech
Anglie vraždy intriky bohatství manželství dědictví psychologické romány kletba prokletí
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Prostě dokonalá detektivka. Škoda, že jsem A.Ch. neobjevila dřív. Kvituji, že se obšírně nerozepisuje, text je stručný a jasný, snad ani věta navíc. Její knihy ve mně ještě dlouho rezonují.