Nekonečné prázdniny přehled
Martina Drijverová
Dovedete si představit, že by se někdo netěšil na prázdniny? Devítiletá Hanka má celý červenec prožít doma, kde nemá žádného kamaráda. Bydlí tu sice stejně starý kluk Martin, ale s tím se přece Hanka nebude bavit! Se šprtem! A protože bez kamaráda by léto nestálo za nic, Hanka si svou nejlepší kamarádku vymyslí. O prázdninách, které nakonec byly plné dobrodružství, a o tom, jak dopadlo její přátelství s vysněnou Klaudií, si přečtěte v této knížce.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nekonečné prázdniny. Přihlašte se a napište ho.

Tenhle příběh jsem četla v dětství a tehdy jsem nevěděla jak správně psát recenze. Ale o válce jsem toho na svůj věk věděla hodně a ze samotného příběhu desetileté holky mě mrazilo, protože jsem byla o něco starší než Shirley.
Nejhorší je , když jsou do války zapleteny děti a to jakýmkoliv způsobem. Příběh z roku 1939 samotného začátku války je jedním z mnoha příkladů vnímání války dětskýma očima. Vyprávění je navíc psané v ich-formě, co znamená, že svou dlouhou cestou nás provází Shirley. Pojďme ale k příběhu.
Význam názvu knihy je po pár stránkách jasný i těm mladším čtenářům. Shirley se probouzí do zvláštního dne . Pojede vlakem na venkov se spolužáky a sama! Když ale těsně před odjezdem dostane visačku s názvem Vládní plán evakuace ničemu nerozumí. Hlavně tomu, kde má maminku a proč bydlí s dvěma kluky v Červeném domě u dvou zvláštních starých žen? Vrátí se domů?
355 knižních tipů na téma prázdnin
04.07.2022
Knižní novinky (18. června - 1. července)
18.06.2018
Kniha Nekonečné prázdniny v seznamech
v Mé knihovně | 24x |
1998 | ![]() |
2004 | ![]() |
2010 | ![]() |
2011 | ![]() |
2011 | ![]() |
Spisovatelka byla v dětství mou nejoblíbenější. Všechny knihy jsem hltala, proto jsem po této knize sáhla i v mém věku, starším než je cílová skupina. Příběh situovaný do období války autorka popsala poprvé, nicméně vystihla úžasně to, jak děti vnímaly válku a odjezd od rodin z města na venkov.