Vampýři přehled

Vampýři
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325120/vampyri-7kI-325120.jpg 4 191 191

Nekroskop série

< 2. díl >

Mrtví sní své sny... ...sny, které může uskutečnit jen Harry Keogh - Nekroskop. Takové je totiž Harryho nadání: čte myšlenky mrtvých v jejich hrobech - a čte i myšlenky NEmrtvých! Jenže nemrtví přemýšlejí o věcech, při kterých stydne krev v žilách! Georgia Bodeskuová omdlí u hrobky upíra Tibora Ferenczyho, ten se chopí příležitosti a dotkne se jejího nenarozeného dítěte. Po letech začne Julian Bodescu cítit podivné puzení najít svého skutečného otce a šířit dále hrůzné dílo. Jenom Harry Keogh, vězeň Möbiova metafyzického kontinua, ho může zastavit. Harryho problémem však je, že nemá fyzické tělo! Nekroskop II: Vampýři! je strhující pokračování příběhu z knihy Nekroskop, napínavá směs nekromancie, vampyrismu a mrazivé hrůzy od britského mistra horroru.... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Wamphyre , 1988


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vampýři. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

lucyvase4
12.06.2024 5 z 5

Nekroskop Harry Koegh ztratil sice své tělo. O to silnější musí být v boji proti zlu jeho mysl.

Zdá se, že všechny bitvy jsou dobojovány. To však není žádná pravda. ,,Věc" pod zemí tu zůstává dál a po letech se v něčí hlavě opět ozývá strašlivé volání. Jsi to ty můj synu?

Pokud se vám líbil první díl tak vězte, že ten druhý, ač jsem myslela, že to nikdy neřeknu, je ještě větší pecka.

Akční špionážní thriller s kapkou hororu, sci-fi a fantasy.

Akce od začátku do konce. Boje, morbidní scény , které byly opět bravurně popsány a hodně, opravdu hodně vampýrů a také úmrtí.

Oceňuji, že nám autor na začátku zopakuje děj prvního dílu. Jelikož tenhle díl bezprostředně navazuje na ten první, bylo připomenutí detailů velmi důležité. Ihned se mi vše vybavilo a začetla jsem se mnohem snáz.

V tomto díle, jak už název napovídá, se dozvídáme hodně o vampýrech. O Tiborovi, stvořiteli Dragosaniho, i o jeho ,,otci" Faethorovi. O jejich vzniku, povaze, vzhledu a také historii. O tom, jak mohou být skutečně zabiti.

Nečekejte žádné namakané krásné upíry, tohle není kniha pro mladé holčičky. Tady jsou vampýři velice temní a zkažení. A strašně dobře vymýšlení. A tahle myšlenka, jak vampýr vypadá, kdo to vlastně je, je naprosto dokonalá.

Musím říct, že jsem se místy hodně bála. Co když je jen špetka z Nekroskopu pravda. No radši si nic nedomýšlet.

Na knize bych nezměnila absolutně nic. Je skvělá. Vtáhla mne hned do děje a pustila až při samotném strhujícím závěru. Miluji Nekroskop a těším se na další díl.

Za možnost knihu si přečíst takhle rychle po vydání děkuji @knihydobrovsky . Jsem neskutečně vděčná, že mi knihu poskytli k recenzi.

Dragonian
02.04.2024 4 z 5

Skvělé pokračování, velice povedené. Nevadilo mi méně "špionáže" a více "upířiny". Tento díl je více hororový a vyprávění starých upírů mě velice bavilo.
Rozhodně doporučuji.


WolfIssen
11.12.2023 5 z 5

Skvělé a povedené pokračování, osobně mě nejvíce bavily dějové linky vampýrů Faethora Ferencyho, Tibora Ferencyho a Juliana Bodeskua. Ty jsou naprosto strhující. Nezbývá než sehnat a následně se pustit do dalšího dílu s názvem Nekroskop: Zdroj.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vampýři v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených298x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených18x
v Knihotéce178x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

upíři

Autorovy další knížky

Brian Lumley
britská, 1937 - 2024
1994  85%Nekroskop
1996  87%Vampýři
1998  86%Zdroj
2000  86%Sémě mrtvých
1999  86%Nekros a jiné noční můry