Nelám mi srdce přehled

Nelám mi srdce
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500402/bmid_nelam-mi-srdce-Vjp-500402.jpg 4 12 12

Nelám mi série

1. díl >

Päť životov, päť tínedžerov a jeden emóciami nabitý príbeh. Slušná a nevinná Andrejka je uväznená vo svete povinností a tajomstiev. Rodičia na ňu nemajú čas a mladší brat, o ktorého sa musí starať, ju strápňuje. Navyše frajer Boris očividne niečo skrýva a nemá pre ňu ani jediný bozk. Zmeniť to môže azda rocker Thomas. Len keby sa v ňom Andrejka vyznala a keby nekomolil nielen slová, ale aj jej city. Sofia je kráska, ktorá sa nedobrovoľne poddáva matke. Tá ako niekdajšia vicemiss túži len po dcérinom úspechu. Jej život sa krúti okolo počtu lajkov, falošných úsmevov a nepravých priateľstiev. Dá sa povedať, že to dievča je továreň na problémy, tak prečo si nevyrobiť ešte jeden? Okoreniť by to mohla aféra s outsiderom Marošom, ktorý ako syn večne nervózneho otca pozná hnev, poníženie a neváha ich rozdávať ďalej. Aby toho nebolo málo, duševne zničená Nora sa zaľúbi do ešte zničenejšieho Frederika. Zdá sa, že v spleti toľkých osudov si hrdinovia zaslúžia niečo dobré. Zaslúžia si šťastie. Len či sa to napokon neskončí zlomeným srdcom. Nelám mi srdce je neobyčajná kniha, ktorá vás presvedčí, že svet síce nie je dokonalé miesto, ale aj tak sa v ňom oplatí žiť.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nelám mi srdce. Přihlašte se a napište ho.

E.T.007
20.01.2024 3 z 5

Podľa názvu som očakávala, že to bude dojímavý príbeh, ale akosi nebol. A dokonca ma kniha ani nepresvedčila, že hoci svet nie je dokonalé miesto, tak aj tak sa v ňom oplatí žiť – ako sa píše vzadu na obálke. Mať kamošku ako Sofia, frajera ako Boris, brata ako Adam a nápadníka ako Thomas, tak si zrejme rovno hádžem slučku.

Pre mňa to bol príbeh, ktorý síce neurazí, ale ani nenadchne. Mňa dokonca miestami nudil. Kapitoly z pohľadu Borisa, Sofie a Maroša by som pokojne úplne vynechala. A dala by som tam viac Nory a Frederika – tí ma celkom zaujímali, keďže si ich pamätám z knihy Nevyslovené. Práve ich tam, žiaľ, bolo málo. Škoda.

A koniec podľa mňa autorka totálne odflákla. Nie pre samotný koniec, ale pre to, že: Thomas niečo hovoril - chcem, dofrasa, vedieť čo! - a Andrejka tiež niečo kričala - chcem, dofrasa, vedieť čo! -, ale to je všetko, čo nám autorka ponúkla. Že tá chvíľa romantiky sa skončila krikom a plačom. Ibaže ja som chcela byť svedkom každého jedného slova, ktoré medzi nimi padlo, doriti!

Mon.CouCou
15.06.2023 5 z 5

Chvíli tady přemýšlím, co ke knize napsat, abych neprozradila víc a zároveň uvedla něco nového. Kniha-jakoby mi nastavila vlastní zrcadlo současné doby a já potkala lidi, které už vlastně léta znám. Jde zde o pět postav, se zdánlivě nesouvisícími příběhy. Sofie, Maroš, Nora, Andrea a Boris byli natolik rozdílné postavy, že mně vůbec nenapadlo, co mohou mít společné. Autorka naprosto trefila dnešní mládež, jejich problémy i trápení a každá z osob byla uvěřitelná. Závěr knihy je-asi jako samotný život, který na každého z nás připraví nejedno nečekané překvapení. Každý situace řešíme hold po svém. O to více jsem nad vším pak přemýšlela. Vždyť život jde dál. :-)
Mrazilo mě z hloubky myšlenek i tíživých emoci (jo, kniha zlomila srdce i mně!) celého příběhu, do které nás autorka mistrovsky vtáhla a rozhodně si ráda přečtu i další knihy.

PollyFrank
10.05.2023 5 z 5

Príbehy mladých ľudí sú zdanlivo oddelené a nesúvisia. Ale netrápime sa hlboko v sebe všetci tým istým? Bojíme sa seba, svojich citov, budúcnosti, vzťahov... a posmechu, útokov, či odsúdenia. No o koľko ľahšie by sa nám žilo, keby sme sa tu tak strašne radi nesúdili a nechali sa žiť! Kika Ježovičová ma, ako vždy, rozsekala. Píše skrátka trefne a surovo autenticky. Nastavuje zrkadlo doby. Otvára tabu témy a tu ich otvorila tiež. Koniec nemusí každému ulahodiť, ale odporúčam prečítať doslov autorky a pochopíte, prečo kniha skončila ako skončila

Vychází Krvavé stíny a další knižní novinky (36. týden)

04.09.2022

Kniha Nelám mi srdce v seznamech

Kristína Ježovičová
slovenská, 1984