Němčina nejen pro samouky přehled
Lucie Zemanová , Alena Nekovářová
Učebnice němčiny vhodná pro samostudium je doplněna klíčem ke cvičením, německo-českým slovníkem a CD-MP3.Učebnice určená začátečníkům obsahuje celkem 25 lekcí s úvodním článkem, přehledem slovní zásoby, výkladem gramatiky a cvičeními.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Němčina nejen pro samouky. Přihlašte se a napište ho.
Souhlasím s Ajinka126, tohle je nejlepší knížka pro samouky (ve vydání z roku 2018), a to jak ve vztahu k němčině (např. ve srovnání s Němčina s úsměvem, Němčina pro samouky I a II od Academie), tak i ve srovnání s ostatními jazyky v této edici (mám zkušenosti s francouzštinou, španělštinou, finštinou a hebrejštinou).
Od začátku učí praktické fráze, obsahuje testování, audio je možné stáhnout zadarmo z internetu, slovíčka jsou také užitečně zaměřená a gramatika je vysvětlena detailněji a lépe než v jiných knihách, navíc obsahuje výrazy, slovíčka a gramatiku, které Němci používají (bohužel dnes už někdy trochu zastaralé). Jednotlivé lekce nejsou tak dlouhé, takže práce s knihou i svižně běží.
Jeden problém společný snad všem učebnicím pro samouky je používání ještě neprobraných slovíček (to by se dalo přežít) a jejich neuvedení ani v přiloženém slovníčku (to je k vzteku, hlavně když nechcete pořád používat u učení se mobil).
Nicméně i tak mohu s klidnou hlavou doporučit.
Alfa a omega každé výuky nového jazyka. Nenarazila jsem doposud na lepší "souhrn" toho "das Best aus" v této literatuře.
Kniha Němčina nejen pro samouky v seznamech
Nejlepší knížka pro samouky .