Neměnnost leopardích skvrn přehled

Neměnnost leopardích  skvrn
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210961/mid_nemennost-leopardich-skvrn-FS0-210961.jpg 4 74 74

„Tyto příběhy jsou všechny pravdivé, ale někde jinde.“ Zní to jako banální zápletka: mladý muž, který se chce stát spisovatelem, pokukuje nejen po úspěchu svého literárně zdatnějšího kamaráda Juliana, ale i po jeho okouzlující přítelkyni Evelyn. Jenže když se trojice fatálně rozhádá, Jansmův hlavní hrdina se ve snaze psát pravdivě a také pochopit sebe sama začne zaplétat do nekonečné sítě lží. Jazzové kluby na Manhattanu, vesnice na Srí Lance, Island, Dubaj, černá Afrika – závratný děj omotává celý svět a na čtenáře, který se úžasem nemá ani kdy nadechnout, vyskakují příběhy jak z ruské matrjošky. Neměnnost leopardích skvrn je nejen příběhem o vyprávění příběhů, v němž zaznívají ohlasy Fitzgeralda, Tolstého, Hemingwaye, Boba Dylana a mnoha dalších mistrů, ale především oslavou opravdového umění. Nápaditou, zábavnou, srdceryvnou i nevídaně vtipnou.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Paseka

The Unchangeable Spots Of Leopards, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neměnnost leopardích skvrn. Přihlašte se a napište ho.

Mayaku
16.06.2021 3 z 5

Nějak nevím, jak tuhle knihu hodnotit. Je to tak někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami (standardních 70%, if you wish). Líbilo se mi, jak byl příběh koncipován jako svého druhu chození v kruzích a jak se jednotlivé postavy ve všech vrstvách příběhu opakovaly a naplňovaly stejný archetyp (pokud se to tak dá nazvat), ale zároveň jsem si takřka jistá, že za nějakou dobu už nebudu mít tucha, o co tam vlastně šlo. I po přečtení si však kladu jednu otázku - co tam sakra dělal Jan Sokol?!?

Pavlína79
24.12.2020 2 z 5

skvělý název i začátek, později mě to nepřesvědčilo

melanie
22.07.2017 3 z 5

Nemuzu se rozhodnout mezi tremi a ctyrmi hvezdickami, tak budu hodna a priklonim se k lepsimu rozhodnuti. Kniha je zajimava, ale spise povrchni a nedokonala variace na tema spisovatelstvi a lidsky zivot. Kde zacina realita a kde spisovatelova fantazie?nastesti nas autor moc netrapi filozofickymi a psychologickymi recmi, i kdyz bych asi cekala vetsi fantazii.takze me hodnoceni je rozkolisane a za me 70%

Kniha Neměnnost leopardích skvrn v seznamech

Afrika Island americká literatura spisovatelé Srí Lanka, Cejlon dvojníci, dvojnictví metafikce

Autorovy knížky

Kristopher Jansma