Nemoc jako cesta přehled
Thorwald Dethlefsen , Ruediger Dahlke
![Nemoc jako cesta Nemoc jako cesta](https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76622/nemoc-jako-cesta-76622.jpg?v=1304673908)
Originální pohled na tělesná onemocnění – infekce, bolesti hlavy, úrazy, srdeční a žaludeční potíže, nádory a AIDS – z pera dvou odborníků na fenomén nemoci, Ruedigera Dahlkeho, lékaře, přírodního léčitele a psychoterapeuta, a Thorwalda Dethlefsena, diplomovaného psychologa a psychoterapeuta. Nemoc je podle nich obecným stavem, projevem života ve stresu a nepohodě, a všechny choroby jsou jen hmotná vyjádření poselství z duchovní sféry, která nám naznačují, co bychom v životě rozhodně měli změnit. Pokud tvrdohlavě trváme na nezdravých vzorcích uvažování a chování, tělo nám to dá nekompromisně najevo. Podle autorů často postačí změna postoje k tomu, aby člověk pocítil znatelnou úlevu i na fyzické úrovni. Doplněno podrobným přehledem symptomů a jejich interpretací.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2011 , TritonOriginální název:
Krankheit als Weg: Deutung und Be-Deutung der Krankheitsbilder, 1983
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nemoc jako cesta. Přihlašte se a napište ho.
![Elea Elea](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/135404/m_135404-O3T.png?v=1463211483)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha nás nutí dívat se na nemoc jako na reakci na naše chování a myšlení a hlavně převzít odpovědnost za své zdraví.
![nevermore3 nevermore3](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/319365/m_nevermore3-hkc.jpg?v=1668613868)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Zajímavé, neříkám, že všemu bezmezně věřím, ale jako názor opravdu nevšední. Toto dílo působí jednu věc, která spoustě čtenářů nebude po chuti. Zkrátka, dává odpovědnost za Vaše zdraví jen a pouze Vám. Už nejste kolečko v soukolí, ani nejste zmítaní od zdi ke zdi nepřízní "osudu", oběť okolností, nic z toho. Vlastně je to v podstatě surové čtení.
Kniha Nemoc jako cesta v seznamech
v Mé knihovně | 68x |
Starší knížka, která je pěkným úvodem do psychosomatiky. Knížku znám už dlouhé roky, a tak mohu říct, že ne všechno je tak jednoduché, jak autor popisuje. Ale začít se od tohoto díla dá.