Velké naděje (2023) | Databáze knih

Velké naděje přehled

Velké naděje
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518692/bmid_velke-nadeje-AF2-518692.jpg 4 278 278

Nemocnice Whitestone série

1. díl >

Lauře Collinsové se splnil sen. Získala místo na jedné z nejprestižnějších klinik v Americe. V Nemocnici Whitestone v pouštním městě Phoenixu Laura rychle pochopí, že ve svém vysněném povolání musí jít až na hranice svých sil a vydat ze sebe všechno. Dlouhá pracovní doba, nedostatek spánku, těžká rozhodnutí a pohnuté osudy si ji žádají celou. Hluboce ji raní, když operaci nepřežije malá holčička. Musí překonávat pochybnosti a nejistoty při setkávání se smrtí, ale zažívá i zázraky, které se v její vysněné profesi dějí. Navíc ji čeká další výzva v podobě doktora Nashe Brookse, mladého primáře kardiochirurgie. Nash je schopný, atraktivní a je její školitel – takže naprosto nedostupný! Osudová přitažlivost absolventky a jejího nadřízeného v prostředí nemocničních chodeb a sálů, a na pozadí dramatických situací na urgentním příjmu, neujde zvědavým kolegům. Oba si musí své štěstí vybojovat. V horkém pouštním městě se odehrává příběh lásky dvou lékařů, kteří zachraňují lidské životy, ale nakonec zachraňují sebe navzájem. Nečekaná tragédie na konci ale dává tušit, že se ve druhém díle dočkáme nových překvapení.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

High Hopes, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velké naděje. Přihlašte se a napište ho.

Annkag
11.02.2025 5 z 5

Příjemné čtení s romantickou linkou.
Já na autorce oceňuji její propracovanost lékařského prostředí.
Už se těším na pokračování.

Lovana
07.02.2025 4.5 z 5

Dlouho mi trvalo než jsem se k nějaké knize autorky dostala, ale tato série mě hodně zajímala, protože mám ráda knihy i seriály z lékařského prostředí.
Mně se kniha četla velmi dobře, rychle jsem se do příběhu začetla a stránky mi samy utíkaly pod rukama. Líbilo se mi propojení medicíny a zároveň rodící se vztahy. Hlavní postavy jsem si rychle oblíbila. Kromě hlavních postav i některé další. Hlavně ze začátku jsem se často i zasmála. Později se dostavily spíše opačné pocity a několikrát mi steklo i pár slz.
Samozřejmě, že člověk od začátku ví, jak kniha dopadne, ale to je v podstatě u všech romantik stejné, takže to pro mě není vůbec žádný důvod ke snižování hodnocení. Já od knihy dostala přesně to, co jsem od ní chtěla. Odpočinula jsem si, zasmála se i si poplakala. Určitě si přečtu i další díly, už jen proto, že mě zajímá, jak se bude vyvíjet vztah mezi hrdiny druhého dílu a také ten konec první dílu byl opravdu hodně otevřený.

Hodnocení 4,5*/5*

Michelleee
09.01.2025 4.5 z 5

Zajímavé čtení s příběhem Laury a jejich kolegů z nemocničního prostředí. Vysněné povolání v nemocnici Whitestone nebude rozhodně jednoduché. Emotivní romantický děj, co se četl lehce. Obálka je opravdu krásná. Velmi otevřený konec, takže rovnou pokračuji..

Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)

08.10.2023

Kniha Velké naděje v seznamech