Není kouře bez ohýnku přehled
Agatha Christie

Slečna Marplová série
Mladý pilot Jerry Burton se po těžké havárii usadil na okraji klidného městečka Lymstocku, kde se o jeho úplnou rekonvalescenci postará jeho sestra Joanna. Jednoho rána je mezi poštou dopis s místním razítkem a adresou napsanou na psacím stroji. Dopis poskládaný ze slov vystřižených z novin – anonym, který tvrdí, že Jerry a Joanna nejsou „jen“ bratrem a sestrou. Zjistí, že podobný dopis – týkající se vždy milostného života – dostalo více obyvatel Lymstocku.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno:Originální název:
The Moving Finger, 1943
Interpreti: Otakar Brousek ml. , Růžena Merunková
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Není kouře bez ohýnku. Přihlašte se a napište ho.

Nenarocna kniha, ale povedena. Slecnu Marplovou zastupuje Jerry, ale libilo se mi to.
Proste Agatha.

Tohle se moc povedlo. Moc pěkný příběh.
Slečna Marplová se ukáže až skoro na konci, ale v příběhu zastává její roli Jerry, který jí skvěle sekunduje.
Na vraha jsem opět nepřišla a dívat se můžu jak chci, stejně mi vždycky uteče.
Jedním slovem to byl koncert. Prostě skvělé.
Nezdolná, Zlomené duše a další knižní novinky (27. týden)
02.07.2023
Kniha Není kouře bez ohýnku v seznamech
v Přečtených | 1 485x |
v Mé knihovně | 458x |
2017 | ![]() |
2003 | ![]() |
2004 | ![]() |
2001 | ![]() |
2016 | ![]() |
Tento příběh jsem už mnohokrát viděla ve filmovém zpracování, ale četla jsem ho poprvé. Dost mě překvapilo, že slečna Marplová se zde objevila až v samotném závěru knihy.
Agatha Christie je pro mě vždy sázka na jistotu, ale musím říct, že v tomto případě, je film lepší než knížka.