Není škola jako škola přehled
Mária Ďuríčková (p)
Viděli jste někdy, že by si škola došla domů pro žáka, který zaspal? Nebo třeba žáka, který je tak veliký, že se nevejde do třídy? Tak o tom, a ještě o spoustě dalších podivuhodných událostí, se dočtete v našem vyprávění, které doprovázejí veselé obrázky Heleny Zmatlíkové.
Literatura slovenská Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2016 , ArturOriginální název:
Nie je škola ako škola, 1974
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Není škola jako škola. Přihlašte se a napište ho.
Pěkný příběh, který si podle obálky vybavuji, že jsem ho stihla přečíst na SPC :) Jak by to asi vypadalo kdyby si škola chodila pro své nepořádné a hlavně líné žáky? Podle mě by to bylo dobré i když trochu přitažené za vlasy jak se říká. Spoustu dalších vtipných situací , co nemůžete zažít v opravdové škole v malé, ale úsměvné knize :)
Toto je moje oblíbená knížka z dětství. Zábavné příběhy s neobvyklou pointou a ještě obohacené o krásné ilustrace paní Zmatlíkové - to je prostě paráda.
Nejsou to úplně obvyklé pohádky, kniha je v tomto hodně originální a snad i proto umí zaujmout. Určitě doporučuji, dětem by se to mohlo líbit. I jako dospělá i tuhle knihu někdy ráda jen tak prolistuju.
Je to hravé a zábavné čtení. No a ty zmíněné ilustrace jsou třešinka na dortu.
Kniha Není škola jako škola v seznamech
1990 | Danka a Janka / Danka a Janka v rozprávke |
1990 | Bratislavské povesti |
1986 | Zemský kľúč |
1987 | Išlo dievča po vodu |
1975 | Danka a Janka |
Knížku jsme půjčili náhodně v knihovně. Přestože jsem autorku neznal, dceři se příběhy velmi líbily.