Neobyčejná Grace přehled
Fran Littlewood
Lingvistka a bývalá televizní hvězda Grace Adamsová přišla o všechno a teď jí došla i trpělivost. Nestýká se s manželem ani s vlastní dcerou, a navíc ji po dvaceti letech vyhodili z práce. Grace, vyzbrojená dortem za dvě stě liber, se vydává na cestu přes severní Londýn a je odhodlaná v den dceřiných šestnáctých narozenin znovu získat její přízeň. Zatímco Grace bojuje s horkem, vyčerpáním a otravnými lidmi, v hlavě se jí vynořují vzpomínky na její kdysi šťastné manželství a spokojenou dceru. Ví, že minulost ani bolestivé události, které jí zničily život, už nezmění, ale je odhodlaná udělat cokoli, aby svou dceru získala zpátky.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neobyčejná Grace. Přihlašte se a napište ho.
Neobyčejná Grace je román psaný s lehkou ironii, u kterého se zasmějete i rozpláčete zároveň. Je plný emocí. V průběhu jednoho dne Grace přemýšlí o svém životě, co se stalo a jaký to mělo dopad. A vy do poslední chvíle víte, že se něco stalo, ale nevíte co konkrétně.
Grace hodně řešila svůj vztah se svou šestnáctiletou dcerou, která se od ní odstěhovala k otci. Grace to ale takhle nechce nechat a vydá se na dlouhou a strastiplnou cestu. Grace nejde nefandit, i když si způsobí tolik zbytečných problémů, ale ve většině věcí jsem ji chápala a dokázala se do ní vcítit. Sedl mi i styl vyprávění autorky.
Rozhodně doporučuji. Velmi příjemná oddechovka, u které se nebudete nudit, zamyslíte se i nad svým životem a zahřeje vás u srdce.
Nic oslňujícího, zřetelná inspirace Volným pádem, který je ale o třídu lepší. Dost mi vadilo i střídání časových rovin. Do Grace jsem se vcítit nedokázala, mnohdy mi skutečně přišla hysterická.
Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)
08.10.2023
Kniha Neobyčejná Grace v seznamech
Moc se mi líbilo střídání tří dějových linek a postupné odhalování, co se teda vlastně stalo. Kniha měla spád, hezky se mi četla a všichni hlavní hrdinové mi byli sympatičtí.
Grace a její příběh ve mně vyvolala spoustu emocí, autorka dokázala všechno tak skvěle popsat, že jsem se cítila, jako bych byla v Gracině kůži (ať už prožívala horko, únavu, lásku, smutek, nebo i tu menopauzu :D).
Kniha o mateřské lásce, o tom, jak člověk dovede i nechtěně svými slovy ublížit nejbližším a taky o tom, jak je důležitý vnímat a zpracovávat svoje emoce. 5*