Neobyčejní přehled

Neobyčejní
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533257/bmid_neobycejni-65e10e4d0a526.jpg 4 64 64

Okouzlující román plný magického realismu a momentů tak čiré lásky, že nebudete moci knihu odložit. Mezi světem skutečným a imaginárním existují příběhy, jež se odvíjejí neobyčejným způsobem. Nedaleko pobřeží Jižní Karolíny leží ostrov Mallow, kde se nachází rezidence Chmýříčkov – úchvatná stará kamenná budova ve tvaru podkovy, pojmenovaná podle drobných tyrkysových ptáčků – chmýrek tyrkysových –, kteří do života tamních obyvatel vnášejí prvky magických tajností. A právě sem se nastěhuje po smrti své matky Zoey. Co tam čeká zrovna na ni?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

Other Birds, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neobyčejní. Přihlašte se a napište ho.

Shaxx
03.10.2024 3 z 5

Miloučká oddechovka, se zajímavými postavami a ještě zajímavějšími životními příběhy, odehrávající se v malebném prostředí na jednom neobyčejném ostrůvku. O lásce a o přátelství, o nových začátcích a o naději. Je to prodchnuté magickým realismem, což mám ráda. Tři hvězdy dávám z toho důvodu, že ačkoli to bylo čtení hezké, věřím tomu, že za nějaký čas si na tenhle příběh nevzpomenu, taková správná jednorázová jednohubka, která posloužila účelu :)

JaroJana
13.09.2024 3 z 5

Myšlenka zajímavá, ale celkově tak nějak nedotažené. Způsob vyprávění mě nechytl, i když jsem se hodně snažila...

Mopu
24.08.2024 4 z 5

Píši hodnocení až druhý den, protože jsem nevěděla jak vysvětlit své pocity z této knihy. Čte se jednoduše, rychle si mě získala. Jde o velmi zajímavý příběh, který vás donutí vcítit se do životů všech postav. ALE právě proto mě mrzí, že je konec dle mého oproti celé knize zrychlený. Zakončení příběhu by zasloužilo pár stránek navíc.
I tak, stojí za přečtení, dokonce mám uložené některé pasáže, ke kterým se s jistotou budu vracet.

Dny v knihkupectví Morisaki, Pavučina lstí a další knižní novinky (7. týden)

11.02.2024

Některé příběhy by se neměly vyprávět.

Děti, nelpěte na staré lásce natolik, abyste přestaly žít. Stará láska není tou jedinou, která vás v životě čeká. A ani nikdy nezmizí, to vám z téhle strany světa můžu s klidem říct.

Ať už s životem vyčkáváte kvůli čemukoli, nechte to plavat.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Neobyčejní v seznamech