Neohrožené ženy: Sto padesát let boje za volnost, rovnost a sesterství přehled
Marta Breen , Jenny Jordahl

Před 150 lety vedly ženy a muži velice rozdílné životy. Ženy nemohly volit ani samy si vydělávat peníze. Nemohly rozhodovat o vlastním těle. Rozhodovaly za ně otcové, až do chvíle, než se vdaly. Pak rozhodoval manžel. To se změnilo ve chvíli, kdy se ženy začaly organizovat. V komiksové knize Ženy norská novinářka Marta Breenová spolu s ilustrátorkou Jenny Jordahlovou vykládají dějiny ženského hnutí, i s mnoha dramatickými bitvami, jež musely ženy vybojovat, aby se domohly svých práv.... celý text
Literatura světová Komiksy Historie
Vydáno: 2019 , ArgoOriginální název:
Kvinner i kamp - 150 år med likhet, frihet, søsterskap, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neohrožené ženy: Sto padesát let boje za volnost, rovnost a sesterství. Přihlašte se a napište ho.

Skvělé a podnětné čtení, které mě nutilo googlit si další informace. Určitě doporučuju!

Zajímavá kniha, dozvěděla jsem se spoustu nových informací. Děkuji neohroženým ženám za to, že nyní mohu žít tak, jak žiju - můžu o sobě rozhodovat, vzdělávat se, volit.
Knižní novinky (12. týden)
18.03.2019
Ocenění knihy (1)
2019 -
Kniha roku - Čtení tě mění
(Výjimečný nakladatelský počin)
Kniha Neohrožené ženy: Sto padesát let boje za volnost, rovnost a sesterství v seznamech
v Mé knihovně | 43x |
Dávám nízké hodnocení a přiznávám, že problém je v mých očekáváních. Čekala jsem informačně nabitou knihu, tak jak jsem zvyklá například z komiksů Liv Stromquist. To se nesplnilo.
Text z celé knihy by se vešel tak na jednu až dvě A4 - řekla bych, že obsahově to odpovídá tak začátku 2. stupně základky. Obsah na mě působí značně nedotaženě. U některých věcí naprosto chyběla pointa - běžně se mi stávalo, že jsem četla, otočila stránku v očekávání pokračování kapitoly a zjistila, že už tam začíná nějaký nový příběh.