Nepohodlní přehled
Margaret Murphy
Detektivní román britské autorky se odehrává v současné Anglii, kde v uzavřeném prostředí ilegálních i legálních přistěhovalců dojde k řadě brutálních vražd s neznámým motivem. Případ pro kriminalisty začíná nálezem těla mladičké prostitutky v odpadkovém kontejneru a po pracném zjišťování totožnosti je vyšetřování zavede do komunity přistěhovalců, odkud mladá oběť pocházela. Tam vyšetřovatelé narážejí na hradbu mlčení a strachu a nikdo nepromluví, ani když za krátký čas dojde k dalším brutálním vraždám v jejich středu. Policistům se jako motiv nabízí obchod s drogami nebo prostituce, skutečný motiv ale svým cynismem nakonec předčí všechny jejich dřívější teorie. ... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2007 , BB artOriginální název:
The Dispossessed
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nepohodlní. Přihlašte se a napište ho.
Nezaujala, nebavila, do třetiny se nic kromě objevení mrtvoly nedělo, velice pomalé a nudné (ani ne) vyšetřování a dost neuchopitelné až nepříjemné hlavní postavy. S nástupem brutálních gangů ve čtvrti přistěhovalců odloženo.
Připomnělo mi to, že jsem už před nějakou dobou četla Soumrak od autorky - nezanechal ve mně vůbec nic, ani podle anotace se mi zhola nic nevybavilo, takže autorku už do třetice nebudu zkoušet.
Kniha Nepohodlní v seznamech
Musím souhlasit S Daniel.95 a Schamila. Bohužel jsem neměla zrovna dost času, takže to bylo čtení na pokračování a někdy i do noci, ale velmi napínavé.