Neptunův syn přehled
Rick Riordan
Bohové Olympu / Bohovia Olympu série
Ztracený Percy Jackson se vrací zpět! Ztratil však paměť a neví, kdo je, odkud přišel a jaké je jeho poslání. Z hlubokého spánku se probudil u vlčice Lupy, která jej poslala do Tábora Jupiter, římské obdoby Tábora polokrevných. Všichni kolem ho považují za syna boha Neptuna, římského boha moří. Společně se dvěma členy tábora je vyslán na Aljašku. Podaří se jim osvobodit boha smrti Thanata, kterého uvěznili obři? Jaké další nebezpečí čeká Percyho, kterému se během cesty začíná vracet paměť?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neptunův syn. Přihlašte se a napište ho.
Chabý start nové série Rick Riordan hned napravil Neptunovým synem, který se může směle řadit mezi jeho nejlepší knihy o řecké, a tentokrát už i římské, mytologii. Návrat starého známého hlavního hrdiny určitě potěší a objevování dosud skrytého tábora římských polobohů je mnohonásobně zajímavější, než slabý děj v Proroctví. Nováčci Frank Zhang i Hazel Lavesque také zvládli napoprvé udělat mnohem lepší dojem, než jejich budoucí spojenci z jedničky. Potenciál Bohů Olympu se poprvé projevil až tady.
(SPOILER)
Konečně! Percy Jackson se vrací, jak již napovídá titulní strana. Hodně dobré, jedna z nejlepších knih od Riordana - určitě lepší než první díl této série a překonala snad i pár dílů z Percyho Jacksona. Pár minusů by se určitě našlo, třeba pro mě až moc složitá historie předků Franka Zhanga a další, ale celkově je kniha výborná, obzvlášť závěrečná bitva v Táboře Jupiter. Obsah celé série již zcela chápu (spoiler - jde o rozpadu nepřátelství a spojení Římských a Řeckých polobohů pro poražení povstání Gaii, bohyně země).
Skvělá knížka, mohu doporučit.
„Až vyrostu, bude ze mě Percy Jackson.“
„Smrt byla s láskou spojená víc, než si dokážete představit.“
Ocenění knihy (1)
2011 -
Goodreads Choice Awards
(Best Children's & Middle Grade)
Kniha Neptunův syn v seznamech
v Přečtených | 1 797x |
pro děti Řím ztráta paměti, amnézie obři pro dospívající mládež (young adult) římská mytologie
2016 | Prastarý meč |
2009 | Zloděj blesku |
2011 | Poslední z bohů |
2012 | Proroctví |
2010 | Moře nestvůr |
Ani nedokážu popsat, jak moc miluji Bohy Olympu. A i když první a druhý díl nejsou nejlepší z celé série, pořád jsou to dobré knížky a stoprocentně stojí za přečtení, pokud máte rádi Percyho Jacksona!