Vražedná kniha přehled
Rex Stout
Nero Wolfe série
Geniální Nero Wolfe vyřeší souvislost mezi dvěma vraždami, pustí se do vyšetřování a ve svém křesle usvědčí pachatele. Klasický příběh v němž Nero Wolfe přemýšlí, Archie Goodwin pátrá v terénu a telefonuje, Fritz vaří pekingskou kachnu. Poprvé v historii byla vpuštěna tlupa ženských do skleníků za Wolfovy nepřítomnosti. (zdroj: mlp.cz)... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1999 , OddychOriginální název:
Murder by the Book, 1951
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražedná kniha. Přihlašte se a napište ho.
Semdesátka neubrala tomuhle případu nic na jeho napínavosti, humoru či inteligenci, ale ani na zlovolnosti zločinců. Ani moderní technika nijak zvlášť nechybí. Do poslední stránky není nic zřejmé, ostatně i Archie tápe. Škodolibě působivé byly vynucené invaze žen, advokátů i potenciálních vrahů do Wolfeho domova, včetně skleníku!
Kdyby ten „manekýn“ na obálce neměl v ruce knížky, nechápal bych, co tam pohledává. Mě se ta obálka prostě nikdy nelíbila. To je ovšem jediná výtka k této knize. Příběh patří k těm Stoutovým delším, ale nudit se rozhodně nebudete. Opět napětí a humor. Vřele doporučuji.
Nanejvýš uspokojivé.
Kniha Vražedná kniha v seznamech
1987 | Třikrát Nero Wolfe |
1967 | Právo na smrt |
1999 | Liga vyděšených |
1994 | Zmije hraje golf |
1999 | Talíř plný jedu / Postup číslo tři / Vražda mezi kovboji |
Sedmdesátka neubrala tomuhle příběhu na napínavosti, humoru či inteligenci, včetně zlovolnosti zločinců. Škodolibě působivé byly invaze žen (fuj), advokátů (fuj fuj) i potenciálních vrahů (trojité fuj) do Wolfeho domu, včetně skleníku!