Nestydaté plavky přehled
C. D. Payne
Důležitý je zápal pro věc. Zvlášť se zapálenými lýtky! Po absolutoriu prestižní univerzity hodlá pohledný mladík Colm Moran s investiční pomocí svého bohatého otce začít závratnou kariéru hollywoodského producenta. Pan Moran starší má ale se synem jiné plány: než mu bude ochotný půjčit své peníze, musí mu potomek dokázat, jaké má podnikatelské vlohy. Přiměje ho proto převzít rodinnou firmu na výrobu nadměrných plavek na maloměstském zapadákově. Naštěstí i tam žijí pěkné, i když velmi počestné dívky. Mladý manažer se pouští do modernizace provozu a společně s kamarády zkouší prorazit s miniaturním dvojdílným koupacím úborem značky Drzé bikiny. Podaří se mu v zastydlém roce 1957, kdy jsou Twiggy, hipíci a Beatles hudbou budoucnosti, uchvátit trh stylovými plavkami a přesvědčit nádhernou kuchařku a hospodyni Jean, že je pro ni ten pravý? Od autora kultovní série Mládí v hajzlu, prošpikované ironickým nadhledem a nekorektním humorem!... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2020 , OneHotBookOriginální název:
Cheeky Swimsuits of 1957, 2014
Interpreti: Petr Jeništa
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nestydaté plavky. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem objevila díky projektu Listování a patřila mezi moje poslední zakoupené knihy v době před/kovidové. Jen díky výzvě jsem po ní sáhla a jsem ráda, že jsem ji konečně přečetla.
Začátek mě hodně bavil, konec slabší, ale na prázdninové počtení třeba na lehátku u vody, proč ne.
Připravované knižní novinky (30. 3. - 5. 4.)
29.03.2015
2015 | Nestydaté plavky |
1995 | Mladík v okovech |
Audiokniha.
Ach jo.
Kniha na mňa pôsobila plytko a plocho. Žiadna z postáv mi neprišla obzvlášť sympatická, hlavne Colm, ktorý to mal "rozohraté" aspoň na štyri strany. Vážne, malá som dojem, že čítam červenú knižnicu.
Keby autor stále neriešil kto, s kým, kedy a kde, vyťažil by z príbehu oveľa viac.
Aby som len nekritizovala - bavili ma bonmoty odkazujúce na reálie 50. rokov v USA a na pár vtipných komentároch som sa nahlas uchechtla.
Asi toľko k pozitívam...
Celkovo, je to taká blbosť. Keď si to neprečítate, o nič neprídete.
"Wendell uzavřel docela slušnou dohodu s jedním velkoobchodníkem, takže jsme vnitřní slipy nakoupili už hotové. Mají malou kapsičku s patkou, kam si můžete schovat klíč od šatny nebo mince do bufetu. (Či kondom v případě předčasně vyspělých starších hochů optimistického založení.)"