Netvor je zver přehled

Netvor je zver
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335003/bmid_netvor-je-zver-sJk-335003.jpeg 4 185 185

Dievča s tajomným darom dokáže ako jediné zachrániť osadu pred blížiacim sa nebezpečenstvom v najstrašidelnejšom duchárskom príbehu tohto roka. Alys mala sedem rokov, keď sa zjavili požieračky duší. Spolu s ostatnými deťmi ju zachránili a zverili do rúk pobožným dedinčanom v neďalekej osade. Po ôsmych rokov života v strachu sa v Alys niečo zlomí. Cíti, že má niečo spoločné s požieračkami duší, a možno aj s Netvorom, čo obýva okolité lesy. No na duši ju ťaží zvláštny dar, o ktorom nemôže nikomu povedať - okamžite by ju označili za bosorku a upálili. Mladé dievča však dychtí po slobode. Po rodinnom nešťastí, sa ocitne uprostred toho najtemnejšieho lesa a spomína na detské rýmovačky, ktoré ju varovali pred Netvorom. V lese jej ale hrozí nebezpečenstvo nie len z temných zákutí... ale aj z hĺbky jej srdca i duše. Ani Netvor, ani Alys totiž nie sú tým, za čo ich ostatní považujú.... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Slovart (SK)

The Beast Is an Animal, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Netvor je zver. Přihlašte se a napište ho.

MollyCornelia
22.10.2024 3 z 5

3*/5*
Divnokniha s fantastickým prvkem a děsivou atmosférou.
Pár divnoknih už jsem četla, a Bestie je zvíře je jedna z těch, které nestojí jen na atmosféře, ale i na ději a postavách. Vše se točí kolem dospívající Alys, devčete, které není pro zbožné vesničany uchopitelné. Alys je až moc zapletená do tragédie točící se kolem pojídačů duší, a dělá, častno nechtěně, problémy. Nesnáší novou vesnici a nový život, kde je jí diktován každý krok každého dne. Ale je hledání nadpřirozena řešením?
S knihou jsem vcelku spokojená, četla se dobře, kolem poloviny mě příběh hodně vtáhl. Bohužel mám zásadní problém - hrdinka neustále vidí svět černobíle a řeší pouze "dobré" a "zlé". Ve věku 7 let jsem to brala, ale ke konci je to 15-tiletá holka, a měla by mít v hlavě širokou škálu lidských vlastností, ne jen zaškatulkované dobro a zlo.
Celkově doporučuji milovníkům tajemných příběhů, ale berte s rezervou.

Kaila146
15.10.2024 5 z 5

nejvíc miluju.

_wejunkaa_
11.07.2024 5 z 5

Výborné čtení a zajímavý nápad na příběh. Kniha se četla vesměs sama. Na začátku jsem absolutně netušila, co očekávat a proto jsem byla velmi překvapená hned na prvních pár stranách. Příběh za mě byl velmi promyšlený a konec se mi tedy líbil opravdu hodně. Co je na knize také moc příjemné je, že postavy, ať už hlavní nebo vedlejší, jsou promyšlené velmi precizně. Vyprávění životní cesty vedlejších postav bylo také velmi příjemné zpestření čtení. Hlavní hrdinka Alys mi hned po první kapitole velmi přirostla k srdci a proto jsem její příběh naprosto hltala. Celý příběh je naprosto dokonalé Fantasy a velmi mne překvapilo, když se v průběhu objevil také menší náznak romantiky. Škoda jen, že tato část nebyla více rozvedena. Rozhodně si ale kniha odnáší zasloužených 5 hvězdiček.

Kniha Netvor je zver v seznamech