Nevěsta z Belhavenu přehled
Helen Dickson
Teprve když Anně Prestonové zemře matka, seznamuje se osmnáctiletá studentka se svým dědečkem, který si přeje, aby s ním žila na jeho honosném sídle. Anna začíná objevovat jiný svět - svět majetných lidí. Během cesty do Paříže se důvěrněji seznámí s dědečkovým chráněncem, ruským emigrantem Alexem, který se v Anglii sám vypracoval na úspěšného podnikatele. Ten se ji pokouší ochránit před stinnými stránkami života "zlaté mládeže", ovšem zároveň se snaží odolat jejímu kouzlu. Podaří se mu to?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2006 , HarlequinOriginální název:
Belhaven Bride, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevěsta z Belhavenu. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Nevěsta z Belhavenu v seznamech
v Mé knihovně | 45x |
harlekýnkyAutorovy další knížky
2005 | ![]() |
2008 | ![]() |
2008 | ![]() |
2006 | ![]() |
2015 | ![]() |
Prostředí vyšší společnosti, luxusu, velkého bohatství.
Rodinná historie plná smutku, křivdy. První dvě třetiny nejsou žádné velké zvraty, pouze běžné záležitosti.
Příběh začíná v roce 1932 a odehrává se několik let.
Vzrůstající vliv fašistické strany.
Jemná romantika. Nádherná láska z povzdálí, která přežije i odloučení. Později velká vášeň.
Příjemné postavy s bolestivou minulostí, které prošly zajímavým vývojem.
Čtivě napsané. Pár smutných i tragických momentů.
Překvapilo mě, že to byl tak nádherný příběh. Lásku mezi postavami jsem si moc užila.
"Alex se díval, jak se Anna snáší ze schodů, a srdce ho při tom pohledu bolelo. Všechna krása světa byla ztělesněna v této jediné ženě. ... Bože, jak mu chyběla. Polkl, aby zaplašil osten viny, když si vzpomněl, jak úporně se snažil vytěsnit ji ze života."