Neviditeľný strážca přehled

Neviditeľný strážca
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231791/bmid_neviditelny-strazca-65639e271000a.jpg 4 376 376

Baztán série

1. díl >

Na brehu rieky Baztán v navarrskom údolí objavia nahé telo mladého dievčaťa v zvláštnej polohe. Prípad zarážajúco pripomína nedávnu vraždu. Aká bytosť má na svedomí smrť mladých dievčat a prečo ich rituálne zabíja? Miestnych obyvateľov ovláda strach, zdá sa, že dávne baskické legendy ožívajú. Vyšetrovaním poveria inšpektorku z oddelenia Kriminálnej polície Amaiu Salazarovú. Stopy ju privedú späť do rodného Elizonda, odkiaľ sa kedysi snažila navždy uniknúť. Traumatické zážitky a ponuré rodinné tajomstvo sa opäť vynárajú. Amaiu prenasleduje vlastná minulosť, závisť kolegov, no ešte väčším nepriateľom je čas. Hrozba, že vrah udrie znova, je silná.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

El guardian invisible , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neviditeľný strážca. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (89)

ujira
18.06.2024 4 z 5

D.Redondo překvapapivě debutovala v prvním krimi románu z Baskicka. Byla jsem zvědavá na španělskou krimi a není to vůbec špatné. Hlavní hrdinka, poznamenaná traumatizujícím zážitkem z dětství, řeší případ ve svém rodném kraji a vyrovnává se tak se svou minulostí. Záhadnost vyšetřovaných vražd podtrhuje kraj kolem řeky Baztán, magický les a pověsti, stará víra v tajemné bytosti a lidé, kteří navzdory těžkostem a díky odolnosti v této nádherné krajině žijí.

jarin58
17.06.2024 3 z 5

Obal lepší obsahu.


Aymira
20.02.2024 3 z 5

Váhala jsem mezi dvěma a třemi hvězdičkami, nakonec jsem zvolila vyšší hodnocení, protože jsem to přece jen zvládla dočíst. Knihy odehrávající se v Baskicku jsou vždy plné tajemna, ale upřímně, existují mezi nimi mnohem lepší a propracovanější díla.

Spíše než o detektivku se jedná o rodinné drama mezi sestrami. Postupně vše směřuje k závěru, který je špatně řemeslně zvládnutý, ostatně jako celá kniha. Chybí napětí, lepší vysvětlování, vedlejší postavy jsou naprosto hloupé, včetně manžela hlavní hrdinky. Ještě bych chápala existenci bytostí, které vidělo jen pár lidí na světě, ke kterým patří např. yetti, ale k tomuto příběhu se to vůbec nehodilo, nezapadalo to do něj a koneckonců na posledních pár řádcích veškeré teorie o přítomnosti tajemné chlupaté pyrenejské bytosti berou za své.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neviditeľný strážca v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených488x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených17x
v Knihotéce231x
v Chystám se číst179x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech3x