Neworleanské dedičstvo přehled

Neworleanské dedičstvo
https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77394/neworleanske-dedicst-77394.jpg 4 56 56

Neworleanské dedičstvo je príbehom o láske s hlavnou hrdinkou Mary MacAlistairovou. Mary, vychovávaná v Pensylvánii v kláštore, dostáva v deň svojich šestnástich narodenín od matky predstavenej truhlicu. Poslal jej ju otec, ktorý vzápätí zomrel. Mary sa stáva sirotou a rozhodne sa vyhľadať rodinu svojej nebohej matky v New Orleanse. Na lodi sa zoznámi s krásnou a kultivovanou dámou, ktorá ju v New Orleanse pozýva k sebe. Pri dôvernom správaní sa tamojších mužov s údesom zistí, že je vo verejnom dome. Pri úteku ju z rúk chlipného žiadostivého muža zachraňuje mladý a krásny Valmont Saint-Brévin... Po ďalších trampotách a životných peripetiách sa Mary stáva spolumajiteľkou slávneho módneho salónu. Vďaka pôvodnej majiteľke sa Mary napokon stretne so svojou starou matkou. Tá ju zahrnie láskou a bohatstvom Z Mary sa stáva najžiadúcejšia nevesta New Orleansu. Medzitým Valmont opäť vstupuje do života Mary. Zo „špásu“ jej sľúbi manželstvo, zosnuje fingovanú svadbu v maskách a Mary žiariaca šťastím prichádza o poctivosť. Valmont ju však vzápätí vysmeje a pošle domov. Dej románu je vzrušujúci, plný zaujímavých zvratov a nečakaných rozuzlení. Valmont si po ďalších životných peripetiách uvedomí Marine hodnoty a ožení sa s ňou, tentoraz navždy? ... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Danubiapress
Originální název:

New Orleans Legacy , 1987


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neworleanské dedičstvo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

pegasek
10.05.2024 4 z 5

Z knihy mám dost rozporuplné pocity,na jednu stranu je to fajn čtení ,příběh který dopadne dobře.na druhou stranu nechápu,že muž ,který dost nehezky zasáhl do jejího života se stane mužem kterého zachraňuje a nakonec si ho i vezme.

Jája92
06.12.2023 4 z 5

Od knihy jsem příliš neočekávala, ale nakonec mile překvapila. Dostalo se mi historického románu prodchnutý dramatickými událostmi, popisem tehdejší doby.
Hl. hrdinka je na zač. knihy neskutečně naivní, na druhou stranu se jedná o velice mladičkou dívku, která se po neblahých událostech rozhodne vycestovat do New Orleans, aby nalezla svou skutečnou rodinu.
Nechybí tu dávka romantiky, zaláskování se, ale i smutné a tragické události.
Hl. mužský hrdina Val mi po celou dobu knihy byl naprosto nesympatický. A vůbec se mi k Mary nehodil. Poslední část knihy mi přišla hodně nejistá a jakoby autorka měla tendenci za každou cenu dostat hl. hrdiny k sobě.
Ale celkově se jednalo o odpočinkové čtení.


alekis
26.07.2022 5 z 5

SPOILER
Knihu doporučuji především ženám, aniž chci jakkoliv snížit její kvality. Má všechno, co do zábavného, napínavého a barvitého románu patří. Mladičká sirota, překonávající nesčetné překážky a podrazy s neuvěřitelným nasazením, to je hlavní postava Mary. Po celou dobu jí držíme palce a věříme, že nakonec najde dvě věci, po nichž její srdce touží: svoji dosud neznámou rodinu a svoji nádhernou lásku...
Všechno to je opravdu výborné, čtenářka (a snad i čtenář) se se zaujetím začte a určitě se pobaví. Město New Orleans, doba, prostředí, život, zvyky, vše popsáno perfektně, takže je možné si to představit a dokonce se poučit.
Ovšem, ta láska... Mary miluje Valmonta z celé své dívčí duše... ale její vysněný hrdina je poněkud rozporuplná osobnost. Sice si polepší charakter, pomáhá uprchlým otrokům dostat se do Kanady, ale to, jak se chová k Mary je velmi nepěkné... To, že nakonec prozří a zamiluje se do ní, je na celý dlouhý, spletitý a zajímavý příběh tak divně naroubované, až je to k neuvěření...
Nezazlívejme autorce, jinak je to totiž opravdu skvělé a zábavné čtení... A teď jdu dokončit další ze stejného soudku, Foxové z Harrow :-).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neworleanské dedičstvo v seznamech

v Přečtených82x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených9x
v Knihotéce74x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

New Orleans

Autorovy další knížky

Alexandra Ripley
americká, 1934 - 2004
2009  83%Scarlett 1
2009  85%Scarlett 2
1992  82%Charleston
1993  88%Dědictví z New Orleansu
1993  83%Sbohem, Charleston 1