Než jsme byly tvoje přehled
Lisa Wingate
Píše se rok 1939. Dvanáctiletá Rill Fossová a její mladší sourozenci si žijí bezstarostný život na Mississippi. Jenže vše se změní, když jejich otec musí odvést matku do nemocnice - a na dveře zabuší podivní cizinci, kteří sourozence odvlečou do krutého sirotčince. Rill bude muset najít způsob, jak ochránit sebe i své blízké, ale před krutou pravdou nebude moct zavírat oči dlouho. V současnosti se mladá úspěšná návladní vrací vypomoct rodičům s opravami domu a náhodou odhalí stopy dávného rodinného tajemství, které může vést jak k zatracení tak k vykoupení... Lisa Wingate vypráví příběh inspirovaný nechvalně proslulým skandálem organizovaného nedobrovolného prodeje dětí z chudých rodin bohatým náhradním rodičům, který otřásl celou Amerikou.... celý text
Romány Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2018 , Ikar (ČR)Originální název:
Before We Were Yours, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Než jsme byly tvoje. Přihlašte se a napište ho.
Příběh je to silný, zajímavý a na jednu stranu i děsivý, že se to opravdu dělo. Mne ale až tak nebavil. Vyprávění mi přišlo zdlouhavé a nechytlo mne to. Nejlepší na knize je začátek a konec. Na knihu jsem se těšila, ale jsem zklamaná a souhlasím s dvou a tří hvězdičkovými komentáři.
Není jednoduché tuto knihu hodnotit. Silný příběh, který byl za mne ale zbytečně překombinovaný a téměř se v něm ztrácely emoce. Bylo to jako číst dvě knihy v jedné. Rill vyprávěla barvitě a poutavě, zatím co příběh Avery na mne působil věcně, až novinářsky popisně. Škoda, ale neodpustím si otázku na závěr: Opravdu to napsala jedna autorka?
Listopadové knižní novinky (12. - 18.11.)
12.11.2018
Ocenění knihy (1)
2017 -
Goodreads Choice Awards
(Best Historical Fiction)
Kniha Než jsme byly tvoje v seznamech
USA (Spojené státy americké) dětské domovy týrání senioři únosy dětí adoptované děti podle skutečných událostí
2018 | Než jsme byly tvoje |
2020 | Kniha ztracených přátel |
2015 | Listy do neba |
2016 | Strážkyňa príbehov |
Kniha se četla moc pěkně,člověk si i proplakal silný příběh ,neskutečně že se tohle dělo .Avery jsem fandila .