Než odejdeš přehled
Clare Swatman
Láska někdy přichází pomalu. Zoe a Ed se znali od mládí, vždy si byli poblíž, ale nikdy spolu. Až po letech se mezi nimi cosi změní a jejich budoucnost se začne ubírat po stejné cestě. Ale kromě radosti je čeká nejedno klopýtnutí, a jednoho obyčejného dne Zoe řekne svému manželovi pár zlostných slov… Toho dne, který je Edův poslední. Zoe je zlomená žalem a lítostí nad tím, co Edovi řekla, a co mu naopak říct nestihla. Pak ale dostane zázračnou šanci postavit se s ním znovu na začátek. Poučí se ze svých chyb, anebo se minulost změnit nedá?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , Ikar (ČR)Originální název:
Before You Go, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Než odejdeš. Přihlašte se a napište ho.
Kniha mě zaujala obálkou a anotací v knihovně.
Zoe a Ed se milují, ale jednoho dne cestou do práce srazí Eda auto a on zemře... to ráno se zrovna pohádali. Pár týdnů po pohřbu Zoe uklouzne a uhodí se do hlavy... Když se probudí, zjistí, že se ocitla v minulosti a prožije daný den znovu. Takhle se vždy vzbudí v důležité dny mezi ní a Edem a něco málo na nich občas změní. Ale pomůže to, aby Ed nezemřel?
Knížka má jednoduchý styl psaní a čte se dobře. Ale trošku jsem od knihy čekala víc. Zoe zase tak moc v minulosti nezměnila a spíš šlo o to, přiblížit čtenářům jaký život spolu měli, než Ed zemřel. Konec, jak vše dopadne, jsem odhadla.
Po přečtení mě to přimělo se zamyslet, jestli bych chtěla, abych něco změnila v minulosti. Ale po pravdě nevím, protože bych asi nebyla tam, kde jsem teď. Určitě by se nějaké události našli, ale každá má svůj důvod a je to tak, jak má být. A možná, že osud nejde změnit...
Tuto knihu mi půjčila jedna čtenářka naší knihovny. Zpočátku jsem se nemohla začíst a tak jsem ji odložila a četla jiné knihy. Druhý pokus byl už lepší a ke konci jsem od knihy nemohla odejít. Zajímavý příběh.
Knižní novinky (31.7. - 11.8.)
31.07.2017
Kniha Než odejdeš v seznamech
2017 | Než odejdeš |
2019 | Záměna / Dům na pláži k pronajmutí / To už se, holka, nedozvíš / Než odejdeš |
Nic moc. Clare to mohla zkrátit. Přeskakoval jsem. Dávám dvě hvězdy za drobné napětí, protože jsem chtěl vědět, jak to dopadne a zda Zoe změní minulost.